Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Culmina la primera fase de vacunació de la COVID-19 a les residències de l’IMAS

Culmina la primera fase de vacunació de la COVID-19 a les residències de l’IMAS

(07/01/2021)

83 usuaris i 110 treballadors de la Bartomeu Quetglas de Felanitx han estat els darrers en rebre el vaccí a les residències públiques de Mallorca

Professionals d’Atenció Primària del Servei de Salut han culminat avui horabaixa la primera ronda de vacunacions de la COVID- 19 a les residències per a gent gran que gestiona l’Institut d’Afers Socials (IMAS). En total han estat vacunats 614 usuaris dels 711 que resideixen als cinc centres de gestió pública, i 746 dels 1.028 professionals que fan feina a Oms-Sant Miquel, Bonanova i Llar d’Ancians de Palma, Huialfàs de sa Pobla i Bartomeu Quetglas de Felanitx. 

La residència Oms-Sant Miquel de Palma va ser el primer centre residencial de les Balears en rebre la vacuna dia 27 de desembre. En total, es vacunaren 56 usuaris i 90 treballadors. Tots ells rebran la segona dosi de la vacuna a partir del pròxim dia 17 de gener. 

La segona residència de l’IMAS on es va dur a terme la campanya va ser la Llar d’Ancians, també de Palma. Reberen la primera dosi del vaccí prop del 79% dels usuaris i el 65% del personal. Usuaris i treballadors del centre per a persones majors de la Bonanova foren vacunats un dia després, el 31 de desembre. En total en aquest centre el Servei de Salut va vacunar 585 persones, el 91,1% dels seus residents i el 80,7% dels treballadors. 

La primera fase de la vacunació a les residències públiques ha culminat aquest dijous als centres d’Huialfàs, de sa Pobla, i Bartomeu Quetglas, de Felanitx. Al primer s’ha vacunat el 97,5% dels usuaris i el 80,5% dels treballadors. A la residència de Felanitx, han rebut la primera dosi de la vacuna el 94,3% dels residents i el 93,2% del personal. 

Juntament amb la injecció, cada persona ha rebut un justificant de vacunació en el qual consta la dosi i la data; el lot i la data de la segona dosi, i una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos. Està previst que els equips de vacunació d’Atenció Primària es tornin a desplaçar al centre transcorreguts 21 dies de la primera dosi de la vacuna per a posar la segona dosi tant a usuaris com a professionals.

Està previst que fins demà, divendres, 2.149 usuaris i 1.795 professionals de residències públiques i privades de Mallorca hagin rebut la primera dosi de la vacuna. Fins una setmana després de la segona la persona no genera immunitat. Per això, tant en el cas de les residències com en el de la resta de la població, s’ha de mantenir especial cura i seguir les normes i recomanacions per evitar el contagi, com són l’ús de la mascareta, el distanciament social i evitar aglomeracions.