Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’hotel COVID de l’IMAS acull més de 30 persones sense sostre durant aquesta ona de fred

L’hotel COVID de l’IMAS acull més de 30 persones sense sostre durant aquesta ona de fred

(08/01/2021)

D’ençà que es va decretar l’alerta meteorològica per baixes temperatures, la institució ha habilitat una planta per atendre usuaris de la xarxa d’inclusió i en podria duplicar les places en cas que fos necessari.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha reallotjat 34 persones sense sostre de la xarxa d’Inclusió Social a l’hotel COVID, de la Platja de Palma. Aquest recurs, que en un principi es va habilitar per a qui no pogués dur a terme de manera correcta l’aïllament a ca seva, s’ha estès per poder cobrir la demanda de persones sense llar que per mor de les baixes temperatures necessiten un lloc on romandre. El procediment es posà en marxa a principis del passat mes de desembre i s’ha tornat a activar amb l’arribada d’aquesta nova ona de fred.

“L’hotel ha passat de ser un espai dedicat a atendre només persones que no podien fer un aïllament a ca seva a allotjar persones immigrants que havien estat contacte estret de positius i també persones sense sostre que necessiten resguardar-se de les baixes temperatures. Aquesta crisi està afectant la població més vulnerable i feim feina per pal·liar les conseqüències”, ha explicat el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan. 

Els 30 usuaris traslladats a l’hotel han estat allotjats a habitacions individuals d’una nova planta separada de la resta per motius de seguretat sanitària. A més, si la situació ho requereix, l’IMAS podria duplicar el nombre de places disponibles a l’establiment.  

L’àrea d’Inclusió Social activa el protocol d’emergència per condicions climatològiques adverses quan I'Agència Estatal de Meteorologia preveu temperatures nocturnes per sota dels 7 graus o fenòmens adversos com pluja o vent. 

Mentre està actiu aquest protocol des de l’àrea d’Inclusió Social de l’IMAS s'intensifiquen les tasques destinades a aconseguir que totes les persones que pernocten al carrer de forma habitual hi puguin accedir a un dels recursos de la Xarxa. En aquest sentit, la institució insular ha ampliat l’horari d’atenció de la Unitat Mòbil d'Emergència Social, que, a més, ha intensificat el repartiment de mantes, begudes calentes i el servei d'acompanyament i seguiment als usuaris.