Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i Fòrum de la Societat Civil avancen en els espais de participació i diàleg per a la reactivació

Consell i Fòrum de la Societat Civil avancen en els espais de participació i diàleg per a la reactivació

(09/02/2021)

Avui horabaixa s'ha mantingut una nova jornada de feina a la seu de la institució insular

El Consell de Mallorca manté la feina amb el Fòrum de la Societat Civil per a la reconstrucció de les Illes Balears, amb qui s'avaluen les mesures duites a terme fins ara dins el pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona» i es proposa avançar en l'elaboració de noves accions. Avui horabaixa s'ha celebrat a la seu del Consell una nova reunió de feina, a la qual han assistit la consellera de Presidència, Teresa Suárez i la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós per part del Consell, i Jaume Garau, de la Fundació Iniciatives del Mediterrani; Ana Riera, de Mallorca Preservation Foundation; Maria Lluïsa Dubón, de Palma XXI; Joe Holles de Tramuntana XXI; Amadeu Corbera, del GOB; en representació del Fòrum Societat Civil.

En aquesta reunió s'ha seguit avançant en l'objectiu de coordinar accions i estratègia per encarar la nova situació causada per la COVID. Ja en les primeres trobades amb representants del Fòrum, el compromís del Consell va ser nodrir de propostes el pla de reactivació a Mallorca des de la participació, el diàleg i la coordinació entre institucions, agents socials i econòmics i ciutadania.

«Aquesta situació de crisi provocada per la pandèmia, per la seva complexitat i greus conseqüències, necessita noves propostes de col·laboració entre els distints agents de la societat. Volem conèixer les propostes del Fòrum per a poder desenvolupar aquest objectiu de Pacte Social i de nova governança que ens hem plantejat en el «Mallorca Reacciona» i que requereix propostes innovadores que permetin ampliar els models clàssics de diàleg econòmic i social», ha apuntat la consellera de Presidència, Teresa Suárez.

El Fòrum Societat Civil per a la Reconstrucció de les Illes Balears és una iniciativa oberta a la participació, impulsada per una vintena d'entitats diverses del món de l'associacionisme ciutadà, l'ecologisme, el sindicalisme o l'economia, que manifesten «la voluntat compartida de col·laborar, aportant idees i accions positives per minimitzar l'impacte de la crisi del coronavirus en les persones, famílies, entitats i empreses que més la pateixen, i orientar el futur cap una societat més forta, resilient, equilibrada i pròspera».