Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca cedirà dos vehicles de Bombers al Fons Mallorquí de Solidaritat

El Consell de Mallorca cedirà dos vehicles de Bombers al Fons Mallorquí de Solidaritat

(10/02/2021)

El ple de la institució ratificarà la donació i l'acte de lliurament es realitzarà el 22 de febrer

El Consell de Mallorca cedirà al Fons Mallorquí de Solidaritat dos vehicles dels Bombers de Mallorca, que aniran a reforçar la feina que fa el Fons, amb recursos del Consell de Mallorca, als municipis del nord de Nicaragua, del Marroc i el Sàhara. Es tracta d'un camió bomba rural i d'un camió autoescala. Aquests dos vehicles van ser declarats efectes no utilitzables per resolucions de data 3 d'agost de 2020 i 2 d'agost de 2013 respectivament.

Es preveu que la voluntat solidària de la institució es ratifiqui en el ple d'aquest dijous i que es faci efectiva el dia 22 de febrer amb el lliurament dels vehicles. A més els responsables dels Bombers de Mallorca a l'acte hi participaran els dels Bombers de Palma, ja que aquest servei també cediran dos vehicles a la mateixa organització.

La presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat, Maria Antònia Mulet va sol·licitar la donació d'aquests vehicles en desús pels seus projectes de cooperació. A finals del 2020, el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom va resoldre iniciar l'expedient de cessió gratuïta al Fons Mallorquí de Solidaritat. "Des de l'any 97 el Consell de Mallorca té firmat amb el Fons un conveni de col·laboració, que en aquest cas, després de realitzar les gestions pertinents, permetrà a aquests vehicles que tenguin una segona vida en països que els necessiten".

El Fons Mallorquí té com a socis els 53 ajuntaments de Mallorca, les mancomunitats del Pla i des Raiguer, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears i Justícia i Pau. El càrrec de la vicepresidència del Fons Mallorquí de Solidaritat l'ocupa la consellera de Presidència del Consell de Mallorca, Teresa Suárez.