Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els centres educatius de les Balears podran gaudir de funcions teatrals enreproducció en línia

Els centres educatius de les Balears podran gaudir de funcions teatrals enreproducció en línia

(11/02/2021)

Educació i Principal col·laboren per difondre el teatre a l’àmbit educatiu mentre la situació sanitària faci difícil les funcions matinals per a escolars.

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, Martí March, i el director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, han presentat avui el projecte Principal Educatiu Streaming que permet que els centres escolars de primària i secundària puguin accedir a les funcions teatrals en reproducció en línia des de l'aula.

A través d’aquesta iniciativa, el Teatre Principal de Palma posa a disposició dels centres educatius de les Illes Balears sis obres amb un marcat interès pedagògic per a diferents nivells educatius. L’alumnat de primària tendrà a l’abast les obres Atxiiiim!!! Una petita història sobre l’amistat, de la companyia La Curiosa i Polzet, de Zum Zum Teatre. Per a l’alumnat de secundària i batxillerat s’han programat les obres Divinas Palabras, original de Valle-Inclán, en una producció del Centro Dramático Nacional, Clitemnestra. La casa dels noms, de Colm Toibin, en una producció del Teatre Principal de Palma i Testamento, Els Ocells de La Calòrica i Tirant, coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Tots aquests espectacles s’han enregistrat en alta qualitat d’imatge i so durant les representacions duites a terme aquesta temporada al mateix Teatre Principal de Palma.

Gràcies a la col·laboració d’ambdues institucions i als acords pactats amb les companyies productores dels muntatges, l'accés a aquests espectacles serà gratuït per als estudiants i el visionament es podrà adaptar a la situació de cada centre. Els docents interessats en alguna de les obres podran sol·licitar l’accés als espectacles que es podran veure al centre mateix o bé a casa per a l’alumnat amb la modalitat de classes semipresencials. El projecte Principal Educatiu Streaming està obert tant a centres públics com a centres concertats de les Illes Balears.

La Conselleria ha explicat que d’una situació clarament negativa com la que ha suposat la pandèmia en general, i també en el món educatiu, es poden treure aprenentatges positius com el fet de perdre la por als entorns digitals i aprofitar al màxim les oportunitats que ens faciliten. Al conseller March li«consta l’interès que hi ha per part de la direcció del Teatre Principal d’impulsar la seva àrea educativa i compten amb tot el suport per a fer-ho possible». De fet, ja s’ha previst que en el curs 2021/22 el programa «Tutoria teatral» del Teatre Principal passi a formar part de l’oferta formativa de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i compti amb el reconeixement de crèdits oficials.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà ha expressat la voluntat del teatre per col·laborar amb totes aquelles institucions amb les quals comparteixen objectius, i el foment de la cultura entre el públic jove és un delsmés importants: «durant aquest curs estam impulsant també la formació de grups d’estudiants a les funcions amb horari normal, i hem comprovat queaquesta estratègia ajuda a rejovenir de manera evident el públic del teatre».

Per tal de donar a conèixer la iniciativa, el Teatre Principal ha produït un vídeo adreçat a l’alumnat mateix que es difondrà per Instagram i TikTok.

Pots recuperar la roda de premsa en aquest enllaçhttps://www.youtube.com/watch?v=preVFNq1BNQ&feature=youtu.be