Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es Turassot investigarà el seu paper al mapa de jaciments de Mallorca

Es Turassot investigarà el seu paper al mapa de jaciments de Mallorca

(15/02/2021)

Avui ha començat una excavació que donarà peu a una investigació nova

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han visitat avui el jaciment des Turassot, coincidint amb la primera jornada d’excavacions en el marc del projecte d’investigació que es fa al voltant del poblat gràcies a les primeres subvencions de recerca que ha convocat la Direcció Insular de Patrimoni.

La presidenta Cladera ha destacat que «durant la pandèmia hem invertit molts de recursos en ajuts directes i en mesures de reactivació econòmica, però també hem assegurat el finançament a projectes com aquest des Turassot. No deixam de banda el compromís del Consell amb el patrimoni arqueològic i la investigació i per això mantenim la inversió prevista».

En la mateixa línia, la vicepresidenta ha explicat que «el projecte de recerca que comença avui as Turassot és un dels catorze que es duran a terme enguany a Mallorca gràcies a les subvencions de Patrimoni per a la investigació arqueològica i paleontològica. Concretament aquesta ajuda per as Turassot és de 89.230 euros».

En total, s’han adjudicat 774.450,99 euros a ajuntaments, universitats i particulars amb l’objectiu d’impulsar la recerca i així aportar coneixement científic sobre elements patrimonials i material arqueològic i paleontològic. Els projectes es desenvoluparan durant tres anys.

Així, un dels directors de les excavacions des Turassot, Sebastià Munar, ha explicat que enguany excavaran durant tres mesos l’habitació central d’una naveta triple i ha afegit que «l’objectiu és fer una excavació íntegra i estudiar els materials i peces que vagin trobant per, el 2022, dedicar-lo a fer analítiques i estudis de les estructures i els materials». Segons Munar, aquesta excavació «donarà molta informació per comparar les dades amb altres excavacions que es fan a jaciments semblants de la costa».

De la convocatòria d’ajudes per a recerca, sis projectes seran liderats per universitats, tres projectes de particulars també han rebut una subvenció de Patrimoni i cinc projectes reben finançament a la línia d’ajuts per a Ajuntaments, entre els quals hi ha el projecte que afecta es Turassot per estudiar el «Pla de Mallorca en l’època naviforme, aproximació al coneixement dels poblats».

Vídeos

Visita a es Turassot