Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell col·labora amb la promoció dels productes artesanals elaborats a Pollença

El Consell col·labora amb la promoció dels productes artesanals elaborats a Pollença

(16/02/2021)

El conseller Jaume Alzamora i la directora insular Marta Jordà, acompanyats pel batle Bartomeu Cifre, visiten la botiga Espai Artesanal que ha rebut ajuda econòmica de la institució insular

El conseller del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, i la directora de Comerç i Artesania, Marta Jordà, i el regidor de Mercats, Miquel Llobeta, han visitat avui la botiga Espai Artesanal de l’Associació d’Artesans de Pollença. El seu president, Juanjo Cerdà (Can Corretja); el vicepresident, Jaume Cortès (Mestre Paco), i la tresorera, Anabel Ferrer (Aromes del Mediterrani) han mostrat la botiga als representants del Consell i de l’Ajuntament.

El Consell, a través de la Direcció Insular de Comerç i Artesania, ha subvencionat el projecte «Espai Artesanal Pollença» amb quasi 9.000 euros, que han servit per adaptar la botiga, adquirir mobiliari i fer difusió i promoció digital de la iniciativa. Tal com ha explicat el conseller Alzamora, «les ajudes que donam als professionals artesans pretenen millorar la competitivitat del sector de l’artesania de Mallorca i, com en aquest cas, ens permeten donar suport al comerç de proximitat i dinamitzar l’economia local».

La botiga Espai Artesanal és un centre per a la promoció, exposició i venta de productes artesanals elaborats a Pollença que gestiona de forma col·laborativa l’Associació d’Artesans de Pollença. És una manera de facilitar que residents i visitants trobin  productes artesanals amb facilitat i serveix per posar en valor la seva qualitat. També es pot sol·licitar assessorament en relació amb l’artesania en general i els artesans pollencins en particular. 

Alguns dels productes que es poden trobar a la botiga són sabons naturals, ceràmica, productes de fibres naturals, bijuteria amb materials recuperats, vins d’elaboració artesanals, entre d’altres. A més de les empreses o entitats artesanes que exposen els seus productes de forma permanent, també hi ha la secció Artesà Convidat. Així, artesans d’altres municipis es poden donar a conèixer de manera puntual a la botiga.

Atenen i gestionen la botiga els mateixos socis de l’associació, com les artesanes Marina Riusech (Intriga Bolsos) o Maria Serna (Mosaics).

Associació d’Artesans de Pollença
L’Associació d’Artesans de Pollença és una entitat sense ànim de lucre, des de 2013, que ha contribuït activament en la dinamització cultural de municipi. Experimentats en l’organització de fires i esdeveniments d’artesania, afavoreixen la creació de sinergies entre els tallers tradicionals i els nous creadors.