Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i IBAVI destinaran pisos a famílies en situació temporal d'emergència i vulnerabilitat social

Consell i IBAVI destinaran pisos a famílies en situació temporal d'emergència i vulnerabilitat social

(23/02/2021)

La presidenta Cladera i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí han tancat l'acord, que es materialitzarà en un conveni, en la primera reunió de feina que han mantingut avui

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, s'ha reunit avui migdia a la seu de la institució insular. Una primera trobada de feina que ha servit per avançar en projectes comuns entre les dues institucions i tancar acords que s'havien treballat fins ara de manera conjunta i que són prioritaris per al Consell de Mallorca, com són la participació en el disseny de polítiques de mobilitat, transports o habitatge a l'illa.

Un d'aquests acords, que es formalitzarà mitjançant un conveni, és la cessió de pisos de l'IBAVI a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per cobrir necessitats d'emergència o vulnerabilitat social temporals a Mallorca. Seran deu pisos ubicats tant a Palma com a la part forana que el Consell a través de l'IMAS destinarà, principalment, a acollir de manera temporal famílies que hagin patit un desnonament i no tinguin alternativa habitacional.

«És imprescindible que les institucions públiques donem resposta a situacions d'emergència social i habitacional, especialment, en un moment com l'actual. Des de l'IBAVI ja ho estan fent i aquest acord ens permet des del Consell fer polítiques socials també en temes d'habitatge» ha apuntat la presidenta Cladera.

Marí ha destacat "la importància de la col·laboració institucional per atendre les situacions d’emergència a través dels recursos més adequats per gestionar-les. Per això, s’ha apostat per la cessió d’aquests paquet de deu habitatges a l’IMAS per atendre famílies en circumstàncies excepcionals i facilitar-los un habitatge temporal, com a un recurs diferent al parc de lloguer que gestiona l’IBAVI".

Aquesta és una línia de col·laboració que el Consell treballa amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge i en la qual seguim fent feina amb altres projectes, com és una oficina d'acompanyament en matèria d'habitatge per a persones en situació de risc d'exclusió social.

D'altra banda, a la reunió també s'ha avançat en la contribució del Consell de Mallorca en el disseny i presa de decisions en matèria de mobilitat i transports. En aquest sentit, Cladera ha recordat que «això passa per la incorporació del Consell de Mallorca en el Consorci de Transports de Mallorca. El Consell entraria a formar-hi part i així contribuirà en decisions importants que ara són damunt la taula, com el tramvia a Palma i que suposen un canvi important en el model de mobilitat d'illa» ha dit.
«Estam absolutament d'acord amb el fet que el Consell, tengui o no tengui competències completes en mobilitat i transports, pugui contribuir amb aportacions tan tècniques com polítiques o administratives des del Consell d'Administració del Consorci de Transport de Mallorca, perquè el transport és una part important de la cohesió social en un territori», ha expressat Marí.