Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Neix Mallorca Activa, la plataforma en línia del Consell que ofereix formació, suport a empreses, emprenedors, treballadors i ajuntaments

Neix Mallorca Activa, la plataforma en línia del Consell que ofereix formació, suport a empreses, emprenedors, treballadors i ajuntaments

(25/02/2021)

Es tracta d'una plataforma web adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants per a la dinamització i l'activació del teixit productiu de l'illa mitjançant la formació, suport a l'emprenedoria i creixement empresarial

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha presentat «Mallorca Activa», un nou projecte desenvolupat pel Consell de Mallorca destinat a municipis de menys de 20.000 habitants, i emmarcat en el pla de reactivació social i econòmica "Mallorca Reacciona".

«Mallorca Activa» es presenta en forma de plataforma web mallorcactiva.cat i des d'avui mateix ofereix informació, suport, formació, assessorament telefònic individualitzat, eines digitals i recursos destinats a dinamitzar i activar el teixit productiu de l'illa mitjançant la formació, el suport a l'emprenedoria i el creixement empresarial.

Creada i desenvolupada pel Consell de Mallorca, la plataforma «és la peça que acaba de vertebrar els nostres esforços per donar suport als ajuntaments, a les empreses i emprenedors i treballadors dels municipis de Mallorca, especialment, els més petits» ha apuntat Cladera. «És una eina pública, pionera i liderada pel Consell que avui comença a caminar i que posam a disposició dels ajuntaments i teixit productiu dels municipis de Mallorca perquè tenguin des d'un sol espai recursos i eines per encarar les necessitats presents i del futur des de la reactivació», ha dit.

«MallorcaActiva» és l’evolució d’una de les primeres grans accions i de les més celebrades pels municipis de menys de 20.000 habitants de Mallorca, que són els Agents de Suport Municipal desplegats pel territori illenc durant la pandèmia. "Aquesta figura de suport municipal que varem crear continua darrera la plataforma i també sobre el terreny per assessorar, orientar i estar al costat d’empresaris, emprenedors i ajuntaments", ha conclòs Cladera.

La plataforma, que la presidenta Cladera ja ha presentat als batles i batlesses dels municipis de menys de 20.000 habitants de Mallorca en una reunió prèvia a la roda de premsa, s'estructura en cinc grans blocs, en funció dels destinataris i àrea temàtica.

Portal d'ajudes

Des d'un únic espai es pot accedir a un directori/recull de tots els ajuts disponibles per a empreses, autònoms i emprenedors de l'illa, ja siguin ajudes pròpies del Consell de Mallorca com municipals, autonòmiques o nacionals.

Mallorca Emprèn

En aquest apartat s'hi recull informació relacionada amb el teixit emprenedor de Mallorca, amb eines per iniciar l'activitat empresarial, punts de contacte amb altres iniciatives relacionades amb el sector i una llista dels ajuts disponibles i les línies de finançament obertes per a empreses emergents. Aquí és on s'ubica el mapa de coworking per municipis, i a on es podran apuntar tots els espais de treball col·laboratiu i els seus serveis. A més, es convida que els «nòmades digitals» provinents de qualsevol indret puguin venir a fer feina a Mallorca.
En aquest espai també hi ha un apartat específic per donar visibilitat a iniciatives emprenedores municipals fetes pels ajuntaments per fomentar el comerç i l'economia local a través de la participació ciutadana.

Mallorca Formació

És un dels punts forts de «Mallorca Activa». El Consell ofereix des d'aquesta plataforma un catàleg de formació gratuïta en línia, amb una especial atenció a sectors que s'hagin vist afectats per la pandèmia, tot i que recull formació de diverses famílies professionals. S'inicia la plataforma amb gairebé 50 cursos, d'entre 50 i 100 hores de durada, amb tutors i certificats oficials (d'acreditació o d'aprofitament segons els casos).
Aquesta plataforma d'aprenentatge en línia gratuïta s'ofereix també als ajuntaments perquè la puguin emprar i nodrir amb formació «a la carta» en funció de les necessitats formatives que hagin detectat als seus municipis.

Mallorca Empresa

Es tracta de l'espai del Mallorca Activa per impulsar les empreses fomentant la innovació i l'adopció de la tecnologia per part dels diferents sectors productius. A través del treball en xarxa es fomenta la transformació del teixit productiu, oferint un punt de reunió per als professionals i empresaris, on trobar recursos i oportunitats de desenvolupament.
Aquí s'hi ubica un directori d'empreses de Mallorca, municipi per municipi, amb cercador específic per localitat, i activitat empresarial. A partir d'aquest directori es crearà el primer mapa empresarial de Mallorca, una eina de visibilització i dinamització útil per a empreses, municipis i clients.

Mallorca Treball

És un espai que té per objectiu de facilitar orientació laboral. S'hi ubiquen enllaços i informació de les agències d'ocupació de l'illa.

La plataforma web «Mallorca Activa» es construeix també des de la participació i la comunicació directa amb ajuntaments i el teixit productiu. D'aquesta manera, a més d'atenció telefònica i personalitzada tant per emprenedors, empreses i ajuntaments, també s'ofereix una newsletter setmanal i contacte directe per als negocis interessats a incorporar-se al directori d'empreses, al d'espais de coworking o a l'apartat d'iniciatives emprenedores.

«Mallorca Activa» també és a les xarxes socials i està prevista una campanya de difusió per donar-la a conèixer.

Vídeos

roda de premsa