Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell instal•la al Port de Valldemossa la segona estació mòbil d’aforament de vehicles de l’illa

El Consell instal•la al Port de Valldemossa la segona estació mòbil d’aforament de vehicles de l’illa

(03/08/2020)

És un dispositiu igual que el que es va presentar fa dues setmanes a cala Deià. Dues proves pilot emmarcades dins el projecte Smart Island que preveu disposar altres tres equipacions més a diferents indrets de l’illa.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha instal•lat al Port de Valldemossa la segona estació mòbil per controlar la capacitat de vehicles que permet donar informació en temps real de l’ocupació de vehicles a la zona. El projecte està inclòs dins la plataforma Smart Island, finançada al 100 % per Red.es mitjançant els fons FEDER.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Valldemossa, Nadal Torres, la primera tinenta de batle de Deià, Tamara Sauerschell Payeras, el Director Insular de Modernització, Pedro Carreño i el Director Insular de Mobilitat, Gonzalo Llamas, han assistit a la presentació del dispositiu, que és exactament igual al que es va col•locar fa dues setmanes a l’accés a cala Deià. Els dos sistemes es troben encara en fase de proves i, un pic superada aquesta primera etapa, permetran una gestió més eficient del trànsit en benefici tant dels residents com dels turistes. 

Aquestes estacions estan dissenyades per a carreteres que tenen un accés difícil o aparcament escàs. Compten, a través d’un sistema radar integrat, el nombre de vehicles que passen per un punt concret i també l’ocupació per trànsit rodat de la zona. Una informació que es trasllada directament als conductors a través de panells mòbils amb missatges variables.   

El conseller Iván Sevillano ha assenyalat que «és un sistema fet a la mida de les necessitats de l’illa. Servirà per evitar una afluència massiva de vehicles en aquestes vies i preveure congestions a molts altres indrets de Mallorca que són paratges protegits i estam en l’obligació de preservar». 

A banda de monitoritzar la informació en temps real i de donar informació de la situació del trànsit, aquests dispositius ofereixen la possibilitat d’enviar, de manera automàtica (per via GSM o GPRS), les dades que registren a un centre de control. «Aquestes estacions ens permetran conèixer en cada moment l’estat del trànsit d’un lloc determinat. Una informació que fins i tot podria arribar a qualsevol ciutadà o ciutadana a través d’una aplicació informàtica. Evitarà embussos  i desplaçaments innecessaris», ha afegit Sevillano. 

A part de les estacions instal•lades a Deià i Valldemossa a final de setembre es disposarà de tres sistemes més de control d’aforament. La seva ubicació variarà al llarg de l’any segons les necessitats.