Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Hospital de Manacor cedeix onze electrocardiògrafs a l’IMAS

L’Hospital de Manacor cedeix onze electrocardiògrafs a l’IMAS

(05/08/2020)

Aniran destinats als centres residencials de gent gran que gestiona l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i permetran fer un diagnòstic precoç als usuaris

L'Hospital de Manacor ha cedit onze electrocardiògrafs a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), organisme que depèn del Consell de Mallorca. L’objectiu és ajudar a millorar l’atenció que es presta en els serveis residencials per a persones grans que gestiona directament aquesta institució i poder fer-los un diagnòstic precoç. 

La directora gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, ha explicat que aquests electrocardiògrafs es retiren per part de l’Hospital perquè el Servei de Salut està immers en un procés d’electrocardiografia en xarxa que es coneix com el projecte RADELEC. Per tant, aquests dispositius quedaran en desús per a la transmissió de dades d’interoperabilitat entre hospitals, però estan en perfectes condicions per poder continuar funcionant a altres serveis que no estiguin dins la xarxa.

Els electrocardiògrafs serveixen per mesurar qualsevol mal al cor, si existeixen palpitacions anòmales o per controlar dispositius utilitzats per un correcte funcionament d’aquest òrgan, com ara els marcapassos, entre d’altres. 

El vicepresident primer de l’IMAS, Jaume Tortella, que ha assistit a l’acte en representació de la institució insular, ha destacat que aquesta donació ajudarà a millorar l’atenció que es presta en els serveis residencials per a persones grans de l’IMAS, ja que permetrà al personal sanitari fer diagnòstics i intervencions sanitàries de manera precoç als usuaris.

Aquests electrocardiògrafs es repartiran entre les residències per a gent gran que gestiona directament l’IMAS. En concret, dos aniran a la Llar d’Ancians; tres, a La Bonanova; dos, a Oms-Sant Miquel; dos, a la residència Huialfàs de sa Pobla, i dos, a la Bartomeu Quetglas de Felanitx.