Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell impulsa l’activitat econòmica dels ajuntaments a través del programa «Mallorca Activa» dotat amb 2,5 milions d’euros

El Consell impulsa l’activitat econòmica dels ajuntaments a través del programa «Mallorca Activa» dotat amb 2,5 milions d’euros

(05/08/2020)

La mesura s’adreça a pal•liar els efectes de la crisi sanitària en l’activitat productiva i el teixit empresarial als municipis de menys de 20.000 habitants, i forma part del Pla de reactivació econòmica i social Mallorca Reacciona.

El Consell de Mallorca ha aprovat en Consell Executiu el conveni marc de col•laboració amb els ajuntaments de menys de 20.000 habitants per implantar els plans de reactivació econòmica en el marc del programa «Mallorca Activa». Són mesures d’impuls de l’activitat econòmica, amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, adreçades a contrarestar els efectes de la crisi sanitària en l’activitat productiva i el teixit empresarial. 

El «Mallorca Activa» oferirà als municipis de l’illa les eines necessàries per elaborar els seus plans de reactivació econòmica, adaptats a les necessitats del mercat laboral i del teixit productiu de cada localitat, mitjançant eines de formació, assessorament i suport a les seves polítiques actives d’ocupació. 

El Departament de Presidència, a través de la Direcció Insular de Coordinació, gestionarà el projecte «Mallorca Activa», que inclou mesures com: metodologies i recursos d’orientació i formació professional basades en les tecnologies d’informació i comunicació; promoció de l’ocupació basada en l’impuls de la modernització i en l’acompanyament a la transició digital de persones i empreses cap a un model socioeconòmic sostenible. El «Mallorca Activa» inclourà un programa de formació de persones aturades en sectors generadors d’ocupació adaptable a la realitat de cada municipi, en sectors com els de l’atenció a persones amb dependència, neteja o logística. El programa inclou una xarxa d’agents informadors, ja actius, per donar suport a la reactivació econòmica, que en els dos darrers mesos ja han assessorat a més de 2.500 empresaris i autònoms. 

El Consell també posarà en marxa un web de «Mallorca Activa» amb informació sobre l’activitat econòmica local i de totes les disposicions que aprovin les administracions relatives a les mesures i protocols d’higiene i seguretat sanitària establerts per a cada sector d’activitat en la “nova normalitat”. Per altra banda, la institució insular s’ha compromès a crear una finestreta única local d’informació i assessorament. 

El programa «Mallorca Activa» està inclòs dins el pla «Mallorca Reacciona», el pla del Consell de Mallorca de reactivació econòmica i social per redreçar els efectes de la crisi per la covid-19.