Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca comptarà amb una estació d’ITV mòbil que augmentarà la capacitat d’inspecció de vehicles

Mallorca comptarà amb una estació d’ITV mòbil que augmentarà la capacitat d’inspecció de vehicles

(06/08/2020)

El Departament de Mobilitat i Infraestructures modifica el contracte per poder començar a instal•lar aquesta nova estació que tendrà quatre línies d’ITV.

El Consell de Mallorca ha aprovat la modificació del contracte amb l’empresa adjudicatària de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per a la posada en marxa d’una estació mòbil d’ITV. La intenció és ajudar a descongestionar la resta d’estacions de l’illa, que pateixen una sobrecàrrega de feina a conseqüència del tancament obligat per l’estat d’alarma decretat per mor de la crisi de la covid-19. 

La nova estació mòbil tendrà quatre línies d’inspecció i els canvis en les condicions contractuals preveuen que estigui operativa durant 10 mesos. S’espera que durant aquest temps es redueixi de manera molt significativa la llista d’espera per a la cita prèvia.

La propera setmana s’iniciaran les obres per a l’adequació de la parcel•la on s’instal•larà la unitat: un solar de 5.000 metres quadrats ubicat al nucli de Peguera (Calvià). Està previst que aquestes actuacions es perllonguin durant tres mesos. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha assegurat que «els darrers mesos hem treballat de manera molt intensa per poder aportar una solució que redueixi de manera dràstica la llista d’espera, que s’ha vist molt perjudicada pel tancament de les quatre estacions d’ITV durant l’estat d’alarma, i poder oferir així més bon servei a la ciutadania». 

Es calcula que 63.000 inspeccions es varen veure afectades pel tancament de les estacions de Son Castelló, Son Oms, Inca i Manacor durant el confinament. Les quatre noves línies mòbils d’inspecció permetran fer inspeccions a turismes i motocicletes però no a vehicles pesants, que es podran beneficiar de l’alleugeriment que la nova estació provocarà en les cites per a la resta d’estacions de l’illa. 

La modificació del contracte té un cost d’1,5 milions d’euros i preveu la incorporació de 24 treballadors nous, entre inspectors, mecànics, supervisors i personal d’administració. La modificació del contracte preveu que l’horari sigui de  les 6 a les 21 hores, com la resta d’estacions de Mallorca.  

El conseller ha volgut agrair també la bona disposició i col•laboració amb l’Ajuntament de Calvià, concretament amb el batle, Alfonso Rodríguez, i el regidor d’Urbanisme, Marc López. El consistori ha atorgat aquest mateix dilluns la llicència perquè puguin començar les obres.