Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

TIC Mallorca ha desenvolupat un geoportal per a setze municipis de l’illa

TIC Mallorca ha desenvolupat un geoportal per a setze municipis de l’illa

(13/08/2020)

El Consorci del Consell de Mallorca fa possible així que els municipis mallorquins compleixin la normativa europea i estatal respecte a la informació geogràfica pública.

Enguany, el Consorci TIC Mallorca, a través de la seva secció de cartografia, ha desenvolupat el geoportal IDELMA, que integra dades, metadades, serveis, visors i informació de tipus geogràfic municipal. Ja hi ha setze municipis que tenen aquest portal web i que poden oferir informació cartogràfica a la ciutadania i professionals. Alhora, amb aquest portal, compleixen les normes i estàndards que marquen la normativa europea i espanyola. 

Actualment, IDELMA compta amb les Infraestructures de Dades Espacials (IDE) locals d’Alaró, Ariany, Algaida, Andratx, Banyalbufar, Binissalem, Bunyola, Consell, Costitx, Felanitx, Llucmajor, Marratxí, Muro, Pollença, Santa Eugènia i Selva. Tanmateix, està disponible per als 52 ens consorciats restants.

Els geoportals permeten accedir a dades i serveis geogràfics i la interoperabilitat de la informació geogràfica. Així, les persones usuàries tenen un sistema integrat amb informació de territori, cadastre, patrimoni, espais protegit, etc. i tot allò de competència municipal.

Accés als visors: https://www.idelma.cat/ca/visor-ide-0