Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La residència de La Bonanova reprèn les visites familiars

La residència de La Bonanova reprèn les visites familiars

(12/08/2020)

Totes les proves efectuades durant el cribatge massiu a treballadors i usuaris han donat negatiu en covid-19.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha tornat permetre les visites dels familiars i les sortides dels usuaris de la residència de La Bonanova, a Palma, després que totes les proves PCR efectuades la setmana passada a treballadors i residents del centre hagin resultat negatives en coronavirus.

La reobertura total de la residència s’ha posposat fins avui dematí perquè, tot i els resultats negatius d’aquestes proves, la Conselleria de Salut va estimar oportú repetir-les als 40 usuaris d’una de les nou plantes de la residència per precaució, com a conseqüència d’un positiu detectat abans de l’esmentat cribatge. Avui dematí s’ha confirmat que aquests resultats han tornat ser negatius. 

El centre residencial va cancel•lar les visites i sortides el dimarts de la setmana passada després de detectar-se un cas de covid-19 entre un dels seus usuaris. L'intern, que es trobava asimptomàtic, va ser traslladat a l'hospital a on dos dies després va donar negatiu en una nova PCR i una serologia. 

Igualment, tan bon punt es va conèixer el positiu de la primera prova, l'IMAS, en coordinació amb la Conselleria de Salut, va dur a terme entre dimecres i dijous de la setmana passada un cribatge massiu de totes les persones que hi treballen i de les que hi viuen al centre. En total, es practicaren 681 PCR -331 a usuaris dimecres i 350 a professionals dijous- per descartar possibles contagis, i totes elles han estat negatives. Altres 20 treballadors que per qüestions de torn varen acudir al servei COVID Expres també han donat un resultat negatiu. 

Davant d’aquests resultats, el centre residencial La Bonanova reprèn avui les visites familiars i les sortides dels usuaris que havia restringit la setmana passada com a mesura preventiva. Aquestes es feien, i es continuaran fent, sempre de manera molt controlada i vigilada per part dels professionals sanitaris del centre.