Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Finca de Raixa, protagonista d’un capítol del programa Jardines con historia que s’emetrà a TVE2

La Finca de Raixa, protagonista d’un capítol del programa Jardines con historia que s’emetrà a TVE2

(14/08/2020)

Un equip de rodatge de La 2 ha enregistrat un dels seus capítols als jardins de la finca de Raixa. Jardines con historia és una sèrie de divulgació històrica i botànica.

El programa televisiu vol posar en valor el patrimoni artístic i paisatgístic, i constarà de 13 capítols que mostraran localitzacions naturals de l'àmbit geogràfic nacional i breus entrevistes de gent entesa. Cada capítol durarà 30 minuts.  

La vicepresidenta segona del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat «la importància dels jardins històrics de la finca de Raixa per entendre una part de la història i la cultura de Mallorca». Per part seva, Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, ha ressaltat que «a més de les cases i els jardins, Raixa és un espai natural gestionat pel Consell de Mallorca que està a l'abast de tota la ciutadania».  

Al programa es podran veure recursos d’imatges que descriuen la ubicació de la finca i el seu entorn, amb panoràmiques de la zona i del paisatge que l’envolta. Les entrevistes són una part essencial també del capítol sobre la finca de Raixa i en aquesta ocasió hi han participat Bernat Canyelles, tècnic de l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) i Júlia Roman, professora de la UIB i autora d’Els jardins de Raixa. El testimoni d’aquests dos professionals ajudarà els espectadors del programa a conèixer el valor patrimonial dels jardins públics de Raixa. 

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient va reobrir al públic la finca de Raixa el passat mes de juny amb noves mesures de seguretat establertes pels protocols sanitaris derivats de la covid-19. Aurora Ribot ha assegurat que «Raixa és un lloc emblemàtic que podem gaudir amb les mesures de seguretat necessàries on és obligatori dur-hi mascareta». 

Per visitar Raixa cal demanar cita prèvia al correu electrònic visitesraixa@conselldemallorca.net o al telèfon 971 237 636. L’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 15 h. Cada grup de visitants serà d’un màxim de 20 persones que aniran entrant cada 30 minuts. El temps màxim de visita per recórrer Raixa serà d’1 hora i 30 minuts.