Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Serra torna a obrir el Principal amb el concert inaugural de Fila U el dimecres 19

Miquel Serra torna a obrir el Principal amb el concert inaugural de Fila U el dimecres 19

(17/08/2020)

Rossy de Palma, que actua dia 23, presenta Resilienza d’amore.

El Teatre Principal tornarà a obrir les seves portes, després de 5 mesos tancat a causa de la pandèmia, amb el concert que oferirà Miquel Serra el dimecres 19 d’agost, a les 20 hores, un concert que en el qual comptarà amb l’actuació de músics i cantants com Joan Vila, Maria Jaume, Pep Toni Ferrer, Simó Femenies, Maria Jaume, Michael Mesquida i Joan Miquel Oliver, entre d’altres.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, acompanyada del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, i alguns dels artistes participants en el festival, com Miquel Serra i Rossy de Palma, ha destacat la importància de mantenir l’activitat cultural i fer arribar al gran públic la idea de que «la cultura és segura, sempre seguint les indicacions de les activitats sanitàries, i que el públic que vengui al Teatre Principal podrà gaudir dels espectacles amb tota seguretat».

Per això, el Teatre Principal ha preparat tot un seguit de normes, indicacions i mesures per que el públic, que haurà d’assistir amb mascareta i que disposarà de gels desinfectants a cada planta, gaudeixi de la més absoluta seguretat durant la seva estança al recinte. Tant l’entrada com la sortida dels espectadors se farà de forma escalonada seguint les indicacions del personal de sala.

La companyia de dansa Mal Pelo, del mallorquí Pep Ramis i Maria Muñoz, actuarà el 21 d’agost amb On Goldberg Variations/Variations, un espectacle basat en la proposta musical Goldberg Variations/Variations del pianista i compositor francoamericà Dan Tepfer, en què interpreta les Variacions Goldberg de J.S. Bach combinades amb les seves variacions improvisades sobre les mateixes harmonies. 

La següent cita serà el diumenge 23 d’agost amb Rossy de Palma i el seu espectacle Resilienza d’amore, que s’havia de celebrar el 9 de maig en el marc del XXII Festival de Poesia de la Mediterrània. Rossy de Palma ha explicat que aquest espectacle, que s’estrenà al Teatro Piccolo de Milà el 2017, arriba ara a Palma amb petites modificacions «que vaig fent per adaptar-la a cada ciutat on vaig. He tret la part de Lorca i he afegit un text de Biel Mesquida a més d’altres sopreses mallorquines que no vull desvetllar».

Rossy de Palma ha coincidit amb Busquets en que «la cultura és segura i no s’atura» i ha agraït a l’actual direcció del Teatre Principal que aposti per reobrir el teatre. «M’alegra que al Principal hi hagi la direcció que hi ha ara, ha canviat la dinàmica que hi havia fa uns anys», ha dit.

Els dies 26 i 27 actuarà la companyia belga de dansa Rosas amb el muntatge Bartók, Beethoven, Schönberg, tres coreografies originals d’Anne Teresa De Keersmaeker, que la fundadora de la prestigiosa companyia va crear a finals del 80 i principis 90 del segle passat i que ara han recuperat per al seu repertori actual.

El divendres 28 d’agost tindrà lloc Àries des de l’escenari, una gala lírica que tendrà a Ainhoa Arteta com a protagonista. Aquest concert, que revisarà alguns dels passatges culminants de la lírica europea, permetrà compartir escenari a la soprano basca amb alguns solistes illencs com Marga Cloquell, Marta Bauzá, Maia Planas, Antoni Lliteres, Joan Miquel Muñoz i Pablo López, entre d’altres, a més del Cor del Teatre Principal.

Fila U Festival d’Estiu seguirà la seva activitat el dissabte 29 d’agost amb el muntatge teatral Las canciones, escrit per Pablo Messiez, el dramaturg espanyol més celebrat en aquests moments. Estrenada el passat setembre, Las canciones narra com un grup de persones es reuneix per escoltar diverses músiques. I el que en principi era un acte inofensiu, un grup de gent escoltant i cantant cançons, acaba per transformar-los a tots. Per escriure i crear aquesta obra, Messiez s’ha recolzat en personatges i situacions del teatre de Txèkhov, i en especial de Les tres germanes i Ivanov.

El Festival Fila U conclourà el diumenge 30 amb el concert que Juan Perro oferirà per presentar el seu darrer disc, El viaje.

Per totes aquestes actuacions, el Teatre Principal ha disposat entrades assequibles per a tots els públics (des del 8 als 35 euros) i un sistema d’abonament que abarateix encara més el preu de les localitats. A més, el concert de Miquel Serra i les funcions de Mal Pelo i Rossy de Palma seran emeses per streaming de pagament per només 5 euros. Els abonaments de dos o més espectacles del festival inclouran l’entrada de franc per als streamings.

Aquest festival celebrarà enguany la seva primera edició amb la vocació de tenir continuïtat en el futur i així es dona resposta a la demanda de mantenir el Teatre Principal obert a l’estiu, que permeti seguir gaudint de les arts escèniques durant els mesos de més calor.