Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca actuen en l'extinció d'un incendi a la residència municipal de Calvià

Els Bombers de Mallorca actuen en l'extinció d'un incendi a la residència municipal de Calvià

(21/08/2020)

S’ha hagut d’evacuar tots els residents i treballadors però no hi ha hagut cap ferit.

Els Bombers de Mallorca han participat avui horabaixa en l’extinció d’un incendi a la residència municipal Llar de Calvià. A hores d’ara el foc està controlat i s'està treballant en l’extracció del fum de l’edifici. 

Durant l’actuació s’han evacuat 53 residents i 12 treballadors de la residència, tot i que no s’ha produït cap ferit de consideració. L'evacuació ha estat dificultosa degut a la mobilitat reduïda d’alguns dels residents.

L’incendi s’ha iniciat al quadre elèctric situat al soterrani de l’edifici i s’ha propagat a la planta baixa i a la primera planta. El fum ha afectat a la major part de la residència. El cos de Bombers de Mallorca ha ventilat la primera planta per eliminar el fum de l’edifici i evitar que es propagui a les plantes superiors. Durant la intervenció un bomber dels Bombers de Mallorca ha hagut de ser atès per un cop de calor.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, s’han posat en contacte amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, per col·laborar en el reallotjament de les persones usuàries de la residència i cercar una alternativa habitacional per aquestes persones, posant a la seva disposició els recursos i centres propis que gestiona el Consell.

A l'extinció de l’incendi han participat els parcs de Calvià, Llucmajor i Sóller dels Bombers de Mallorca. Han intervingut tres Bombes Urbanes Lleugeres, dos Autoescales, un sergent, dos tècnics i 13 bombers. També han participat els Bombers de Palma, la Policia Local de Calvià i el 061, que ha muntat una carpa per atendre les persones evacuades.