Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

59 treballadors de més de 45 anys s’incorporen al Consell de Mallorca a través del programa SOIB Visibles

59 treballadors de més de 45 anys s’incorporen al Consell de Mallorca a través del programa SOIB Visibles

(20/10/2017)

La institució insular rebrà 531.588 euros per fer front als costos salarials de les persones beneficiades. En la nova línia de finançament per a impulsar la contractació de dones dins SOIB Visibles, el Consell contracta 4 treballadores

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha donat avui la benvinguda als 59 treballadors que han estat contractats per la institució insular a través del programa SOIB visibles, dirigit prioritàriament al col·lectiu d'aturats de més de 45 anys.  A l’acte hi assistit també el conseller de Treball, Comerç i Indústria Yago Negueruela.SOIB Visibles permet a entitats locals com ajuntaments o consells, contractar persones preferentment més grans de 45 anys, aturades de llarga durada i prioritzant aquelles sense prestacions o subsidi d'atur, perquè executin obres i serveis d'interès general o social.

 

El president del Consell Miquel ensenyat ha destacat que amb aquest programa “donen una nova oportunitat a un dels segments de la població més vulnerables i que més necessiten el suport de les institucions”. Aquestes subvencions permeten realitzar contractes de sis mesos de durada i sufragar els costos salarials, incloses les cotitzacions a la Seguretat Social. Així mateix, s'afavoreix l'adquisició d'experiència professional i la reinserció al mercat laboral mitjançant el suport de l'orientació laboral, amb l'objectiu final de millorar l'ocupabilitat del col·lectiu al qual va dirigida.

 

La totalitat dels recursos aprovats aquest any al Consell de Mallorca pugen a 531.588 euros i permetran dur a terme projectes en diferents departaments de la institució insular, inclosos l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i l'Institut de l'Esport Hípic, mitjançant dues línies de finançament.

 

D’aquesta manera, en el marc del programa SOIB Visibles el Servei Públic d'Ocupació de les Illes Balears, ha concedit al Consell de Mallorca 488.880 euros per finançar projectes i contractar 54 treballadors mitjançant la primera línia de la convocatòria, destinada a garantir que tots els municipis puguin rebre una part dels recursos pressupostats.

 

A més, enguany s'ha creat una segona línia de la subvenció, dirigida a projectes que contribueixin a la inserció laboral de dones més grans de 45 anys, per la qual el Consell de Mallorca rebrà 42.708 euros, recursos que permetran finançar 3 projectes i contractar a 4 dones.

 

Des de l'any 2015, quan es va implementar el programa SOIB Visibles d'ajuda prioritàriament al col·lectiu d'aturats de més de 45 anys, el Consell de Mallorca ha pogut dur a terme un total de 133 contractacions amb un pressupost de 1.430.662 euros.