Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

640 participants en els primers campaments d’estiu de La Victòria organitzats pel Consell de Mallorca

640 participants en els primers campaments d’estiu de La Victòria organitzats pel Consell de Mallorca

(23/07/2019)

El conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat avui el campament d’estiu de La Victòria, a Alcúdia, acompanyat del director insular de Joventut i Participació, Àlex Segura. Els campaments començaren el passat 23 de juny i acaben aquest dissabte, 27 de juliol.

Aquest estiu el Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Joventut, ha organitzat per primera vegada aquests campaments, amb la finalitat de promoure activitats d’oci i de temps lliure a Mallorca. L’objectiu de la iniciativa era garantir la igualtat d’oportunitats a tot el col·lectiu infantil i juvenil de Mallorca perquè poguessin accedir a un servei de qualitat a un preu públic menor al preu de mercat. En total, hi ha hagut 640 participants d’entre 8 i 15 anys, 50 dels quals eren infants o joves provinents de Serveis Socials. 

Actualment, el campament acull els dos darrers torns dels 10 programats aquest estiu. Durant la visita institucional, el conseller Alzamora ha comprovat l’ampli ventall d’activitats que s’hi duen a terme i que tenen un denominador comú: promoure que els infants i joves coneguin i valorin la realitat que els envolta, el respecte a la natura, la creativitat i la curiositat. Així, s’hi realitzen des de tallers de manualitat i jocs fins a sortides a l’espai natural, totes elles lligades al tema de la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

Igualment, Jaume Alzamora ha conegut el campament de la Victòria, que compta amb unes instal·lacions molt completes ubicades en una superfície de 22.000 m2. Disposa de menjador cobert, tendes de 5 places amb plataforma de formigó, dutxes interiors i exteriors, serveis higiènics, zona esportiva, taules exteriors per a tallers i vetllades, instal·lació elèctrica a totes les zones, zona d’ombres amb porxos i zona de garriga i bosc.

Està situat a 200 metres de la mar i en un entorn de gran interès paisatgístic. La zona litoral deixa pas a un pinar amb una garriga d’ullastre, amb plantes pròpies de vegetació de muntanya. De fet, la zona de la Victòria, juntament amb el cap del Pinar, està declarada àrea natural d’especial interès (ANEI).