Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

820.000 € en subvencions per a la mobilitat sostenible i l’estalvi energètic a quaranta municipis de Mallorca

820.000 € en subvencions per a la mobilitat sostenible i l’estalvi energètic a quaranta municipis de Mallorca

(11/09/2019)

  • Batles i batlesses de l’illa han signat convenis de col·laboració amb el departament de Desenvolupament Local del Consell per actuar contra la contaminació atmosfèrica i adquirir vehicles elèctrics
  • En la mateixa trobada, catorze ajuntaments han signat convenis que els permetran rebre ajuts per controlar les colònies felines als municipis


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb quaranta-quatre batles i batlesses de Mallorca per signar diferents convenis de col·laboració entre la institució insular i els ajuntaments. 

Per a la presidenta Cladera, “es tracta de dues línies d’ajuts emmarcades en la voluntat del Consell de Mallorca de donar suport i assistència tècnica i econòmica als consistoris”.

Per una banda, quaranta ajuntaments han signat un conveni de col·laboració amb el Consell de Mallorca per dur a terme actuacions de protecció contra la contaminació atmosfèrica i per adquirir vehicles 100 % elèctrics. Les actuacions subvencionades suposen la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’enllumenat, la millora dels sistemes de proveïment d’aigua potable i bombament d’aigües residuals per equips, i la millora de la gestió de proveïment d’energia i aigua potable. Pel que fa a l’adquisició de vehicles, els consistoris han de justificar que són per a la prestació de serveis de competència municipal. 

El conseller Alzamora ha volgut destacar que el suport del Consell als ajuntaments per aconseguir una mobilitat sostenible i un estalvi energètic està relacionat “directament amb la voluntat d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que, a més, formen part dels Acords de Raixa”.

Cada un dels quaranta-dos ajuntaments rebrà ajuts d’entre 17.900 i 20.700 € aproximadament. La suma de les subvencions signades avui dona com a resultat 819.933,79 €. No obstant això, el nombre de municipis beneficiats pot augmentar en les pròximes setmanes. 


Subvencions per al control de felins assilvestrats

Per altra banda, catorze batles i batlesses han signat un segon tipus de conveni de col·laboració. En aquest cas, es tracta d’un conveni amb finalitat socioambiental, ja que permetrà que el Consell financi actuacions i campanyes de sensibilització sobre la problemàtica dels felins assilvestrats a zones urbanes, així com l’esterilització i el control sanitari d’aquests animals a zones urbanes dels municipis mallorquins.

En total, la institució insular subvenciona les accions en aquests municipis amb 49.361,50 €. La determinació de les ajudes es fa en funció de la població i, en el cas que tenguin nuclis de població, la subvenció s’incrementa en 536,75 €per a cada nucli.