Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Acaba la tercera fase dels pluvials de Santa Maria del Camí

Acaba la tercera fase dels pluvials de Santa Maria del Camí

(07/09/2016)

Amb aquest darrer tram, s’ha conclòs el col•lector de pluvials de la plaça dels Hostals de Santa Maria del Camí. Les obres varen començar en maig i el pressupost ha estat de 289.795,23 euros.

El Departament de Territori i Infraestructures informa que les obres de la fase III del col·lector de pluvials de Santa Maria del Camí han finalitzat. Amb aquesta obra, ja es dóna per resolt el problema de les inundacions que es produïen a la plaça dels Hostals de Santa Maria.

Els treballs varen començar a mitjans del mes de maig de 2016 i han durat 3 mesos i mig. La responsable ha estat l’empresa VOPSA, a la qual s’adjudicà l’obra que ha tengut un pressupost de 289.795,23 euros. 

La feina ha consistit en instal·lar un tub d’1,2 m de diàmetre per on anirà l’aigua fins a la bassa que hi ha a l’entrada de l’autopista d’Inca (Ma-13) des de Santa Maria en direcció Palma. Abans, es va excavar una rasa i posteriorment es va tapar tornant a asfaltar el tram de via.

La necessitat de dur a terme aquesta actuació es remunta al problema històric d’inundacions a la plaça  esmentada, just per on passa la carretera Ma-13A. Des del Consell, es va proposar dur les aigües que s’acumulaven a la Ma-13A a la balsa de devora l’autopista. 

El projecte es va dividir en tres fases. La primera, la va dur a terme l’Ajuntament de Santa Maria, finançada amb una subvenció del Departament de Cooperació Local del Consell. I els dos darrers trams els ha fet la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat.