Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Acte de lliurament d'Honors i Distincions de l'Illa de Mallorca 2019

Acte de lliurament d'Honors i Distincions de l'Illa de Mallorca 2019

(26/04/2019)

L'Auditori d'Alcúdia ha acollit l'acte de lliurament d'Honors i Distincions de l'Illa de Mallorca 2019, presidit pel president Miquel Ensenyat i els vicepresidents Francesc Miralles i Jesús Jurado. Un acte que enguany té un valor especial, coincidint amb el 40 aniversari de la creació del Consell de Mallorca.

En total són tretze les persones o entitats que han estat reconegudes per la institució Mallorquina per la seva trajectòria, solidaritat o empremta a l'illa.
L'escriptora i artista, Catalina Juan Servera i el director d'orquestra, Eaktai Ahn han estat reconeguts com a Filla Predilecta de l'Illa de Mallorca i Fill Adoptiu de l'Illa de Mallorca respectivament. Han estat les seves respectives filles, Lydia Esther Corral i Leonor Ahn les que van recollir el premi.

Una vintena d'antics consellers que varen governar al Consell de Mallorca han estat també protagonistes en l'homenatge al 40 aniversari de la institució, als que se'ls va entregar una litografia de l'artista Robert Ferrer on es representa la porta de Presidència de Palau Reial.

Tot seguit, Ensenyat, Miralles i Jurado han fet entrega de les Medalles d'Honor i Gratitud al Telèfon de l'Esperança, l'encarregat el va recollir el seu president, Marià Gastalvér; a l'Associació d'Amics dels Molins recollit pel seu vicepresident, Joan Mesquida; a Rosa Togores; a la Fundació Guillem Cifre de Colonya entregat al seu president, Josep Antoni Cifre; a Gabriel Riera Sorell; a Margalida Maria Riutort i finalment al vicerector d'Investigació i Internacionalització de la Universitat de les Illes Balears Jaume Carot en nom de la UIB.

El president Ensenyat durant el seu discurs va voler destacar que "Els premis i distincions, han de ser un estímul per a continuar treballant amb il·lusió i perseverança; cal que recuperem als nostres joves que s'han vist obligats a seguir desenvolupant la seva tasca a l'estranger. Si no ho feim, ho tindrem més difícil com a societat. Aquesta situació s'ha de resoldre, i no per la consecució de premis com els d'avui, sinó pel bé de tots. Si de veritat volem apostar pel futur de la nostra societat hem de valorar-la com es mereix. Aquesta és la diferència entre l'èxit i el fracàs."

La futbolista Cata Coll, guardonada amb un Jaume II juntament amb la seva companya de professió Patricia Guijarro, ha estat l'encarregada de fer el discurs en nom dels guardonats. Com a la més jove dels presents, Cata ha volgut destacar la importància de les persones i entitats premiades i l'emoció i honor de formar-ne part, també ha reivindicat la igualtat en un ambient tan masculinitzat com el futbol "com a representant de l'esport no em queda més que reivindicar a l'esportista, ja no el professional a què aspir personalment poder arribar, sinó la consideració de l'esport com a fet social. Si una cosa m'ha donat l'esport, en el meu cas el futbol, és el grup d'amics que he fet durant els anys i que segueix fent. Per tant, cal reivindicar que no tot és violència a l'esport, que una minoria no ens representa als que ens dedicam a practicar-ho o els que són a les grades animant al seu equip. Ens queda molt per fer, però amb esforç i una societat educada amb igualtat, i això sí que és una tasca de tots, podem arribar a fer una gran passa, i que aquesta no s'aturi."

També recolliren els guardons de Jaume II la tresorera d'Ángeles sin Alas, Isabel Requena; el cineasta Carles Bover i finalment, els batles de Son Servera i San Llorenç, els regidors de Manacor i Capdepera i la regidora d'Artà, juntament amb una representació municipal de policia, protecció civil i voluntariat anònim dels diferents municipis per reconèixer la resposta social del voluntariat anònim, dels equips d'emergències de les diferents institucions i dels col·lectius de diferents àmbits de la societat mallorquina que treballaren, dia i nit, per ajudar les persones damnificades per les conseqüències de la torrentada del 9 d'octubre de 2018.

L'acte també va comptar amb les actuacions musicals de Duet Swing i l'Orquestra de cambra de Mallorca.

L'elecció de les persones o entitats premiades s'ha duit a terme a través d'un procés participatiu entre els grups polítics de la institució i la ciutadania, que va poder fer propostes a través del portal de participació Entretothom del Departament de Participació Ciutadana i Presidència i van ser aprovats per unanimitat al Ple del Consell de dia 11 d'abril.

 

Filla Predilecta
Sra. Caty Juan Servera

Fill Adoptiu
Sr. Eaktai Ahn

Medalles d’Honor i Gratitud
Telèfon de l’Esperança
Associació d’Amics dels Molins
Sra. Rosa Togores Solivellas
Fundació Guillem Cifre de Colonya
Sr. Gabriel Riera Sorell
Sra. Margalida Maria Riutort Cloquell
Universitat de les Illes Balears

Premis Jaume II
Sra. Catalina Thomas Coll i Sra. Patricia Guijarro Gutiérrez
Ángeles sin Alas
Carles Bover Martínez
Municipis d’Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera