Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alcúdia ja disposa del primer panell informatiu turístic realitzat dins del projecte Smart Island Mallorca

Alcúdia ja disposa del primer panell informatiu turístic realitzat dins del projecte Smart Island Mallorca

(22/07/2021)

  • «Es pot navegar per tota l'illa partint del municipi, ja que prioritzen els continguts locals georeferenciats», ha assenyalat la consellera de Presidència, Teresa Suárez.
  • El conseller Andreu Serra ha explicat que «des de Turisme del Consell estam promovent que els ajuntaments de l’illa modernitzin i digitalitzin els seus serveis turístics».

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ila batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, han assistit aquest dijous a la presentació del primer panell informatiu turístic realitzat dins del projecte Smart Island Mallorca. 

Suárez ha destacat que els principals objectius del projecte Smart són millorar la qualitat de vida dels habitants de l'illa, ampliar l'impacte en l'economia mallorquina i dinamitzar el turisme per oferir una millor experiència als visitants, sempre amb la col•laboració dels municipis. Aquests punts d'informació turístics comptaran amb una pantalla principal en la qual els ajuntaments podran projectar informació audiovisual de caràcter municipal: esdeveniments, fires, festes, rutes etc. Suárez ha destacat que a través del panell «es pot navegar per tota l'illa partint del municipi, ja que prioritzen els continguts locals georeferenciats».

A més, comptaran amb 6 tauletes amb accés a l'APP Turística del Consell, on es recollirà informació de tots els municipis de l'Illa. Disposarà d'un sistema de Wifi i de carregadors per a mòbils així com una placa solar que alimenta parcialment al conjunt. 

El conseller Serra ha explicat que «des de Turisme del Consell estam promovent que els ajuntaments de l’illa modernitzin i digitalitzin els seus serveis turístics. Ho venim fent amb subvencions, amb les quals ajudam a crear pàgines web o a desenvolupar altres eines digitals, i aquest panell és un pas més per aconseguir que els nostres municipis siguin destinacions intel•ligents». A més, el conseller ha destacat: «Amb aquest panell, Alcúdia, com a destí turístic clau per a la nostra illa, demostra una vegada més per què som capdavanters en turisme».

Turisme del Consell ha col•laborat en l’adaptació i la col•locació dels panells, així com en la informació que s’hi visualitza, i ha mantingut el contacte amb els ajuntaments que ja tenen la infraestructura al seu municipi. A Muro i Santa Margalida també disposen d’aquests dispositius.  

Més de 40 ajuntaments de Mallorca han mostrat el seu interès en aquest  nou punt d'informació turístic digital del Consell que funciona les 24 hores del dia i que materialitza un dels 24 components del projecte global Smart Island Mallorca. 

El programa Smart Island Mallorca és una iniciativa del Consell de Mallorca que promou l'entitat pública empresarial RED.ES i que també compta amb el suport del fons europeu Feder, que proposa la implantació de tecnologies basades en l'anàlisi de grans fluxos de dades per a aconseguir la millora de la informació de la ciutadania i de l'eficiència en el procés de presa de decisions sobre la base del processament i sistematització de dades reals.

Aquesta plataforma digital que recull informació per posar la tecnologia al servei de les polítiques del Consell que es duen a terme des dels diferents Departaments: Territori, Mobilitat i Infraestructures, Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Sostenibilitat i Medi Ambient, Turisme i Esports.

Entre les actuacions que s’han dut a terme dins de Smart Island Mallorca hi ha la dotació al Parc Natural de sa Dragonera d’una eina intel•ligent de comptatge del flux de visitants basada en big data, el que incrementa la xarxa de sensors de comptatge ja instal•lats a 11 fars de Mallorca, també inclosos dins l’estratègia Smart Island Mallorca del Consell.

També cal destacar que la nova xarxa del TIB disposarà de 180 parades intel•ligents gràcies al programa Smart Island del Consell de Mallorca. Després d'haver-se realitzat les proves pertinents en les 3 parades pilot que es van instal•lar s'iniciarà el desplegament de la resta de parades.

També inclou dispositius de comptatge de persones entre fars, jaciments arqueològics i Raixa. En total són 27 dispositius que permetran conèixer el nombre de persones que visiten diferents ubicacions. Aquests dispositius ara desplegats a manera de pilots, s'escalaran segons les necessitats municipals.