Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alzamora defensa a Düsseldorf la internacionalització del sector vitivinícola mallorquí com un dels motors de la transformació econòmica.

Alzamora defensa a Düsseldorf la internacionalització del sector vitivinícola mallorquí com un dels motors de la transformació econòmica.

(20/03/2023)

El conseller Alzamora cerca la complicitat de l’oficina comercial de l’ambaixada a Alemanya per a generar noves oportunitats de negoci als cellers de l’illa.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha defensat avui a la fira Prowein 2023, que se celebra fins dia 21 de març a Düsseldorf (Alemanya), la necessitat de continuar aprofundint en la internacionalització del sector vitivinícola mallorquí. Segons Alzamora, "els mercats internacionals són l'àmbit natural i necessari per a l'expansió sòlida i segura de qualsevol empresa del sector." En aquest sentit, ha explicat que la vocació del Consell és acompanyar els cellers de l'illa en els seus projectes d'internacionalització com a pilars de creixement, generació d'ocupació de qualitat i, sobretot, com a agents capaços de contribuir a la transformació i diversificació econòmica".

En aquest context, el conseller ha aprofitat la seva estada a Düsseldorf per a mantenir un encontre amb els representants de l'oficina comercial de l'ambaixada espanyola a Alemanya. Durant la reunió, Alzamora ha plantejat explorar vies de col·laboració entre el Consell i la delegació diplomàtica amb l'objectiu comú de "contribuir a crear i generar noves oportunitats per al conjunt del sector vitivinícola de Mallorca".

Segons Alzamora, "la vinya i el vi són no només són actius fonamentals del nostre patrimoni etnològic, són imprescindibles en el manteniment del medi ambient, i, per descomptat, són una peça clau per a poder desenvolupar una indústria agroalimentària potent". Així, durant la visita als diferents estands dels cellers i les D.O. de Mallorca presents a la fira al marge de l'espai habilitat per la institució insular, Alzamora s'ha compromès a continuar impulsant iniciatives que contribueixin a millorar el posicionament del vi i la resta de productes de Mallorca. "Des de les institucions hem d'assumir la responsabilitat de posar tots els recursos necessaris per a garantir i millorar la comercialització dels productes, apostant per la qualitat, i fer que siguin cada vegada més atractius per als mercats".

Així, Alzamora ha insistit en la idea de continuar amb una aposta ferma per la qualitat i per millorar els canals de distribució del producte local. En aquest sentit, ha recordat que el Consell, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, ha possibilitat la presència la fira Prowein de cinc cellers que mostren els seus productes. Prowein és la fira vitivinícola més prestigiosa d'Europa i compta amb la participació de prop de 6.000 expositors internacionals i una presència de visitants estimada superior als 60.000 compradors. La fira està dirigida exclusivament a públic professional, que pertanyen, entre altres, als sectors de serveis de càtering, hotels, restauració, botigues de vins i licors, botigues al major i al detall, importació i exportació o venda per internet. De periodicitat anual, la fira recupera aquest 2023 les seves dates habituals de celebració després de les cancel·lacions del 2020 i 2021 i el canvi de dates del 2022.

La participació institucional de Mallorca a Prowein, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local respon a l'aposta del Consell d'enfortir el sector en l'àmbit internacional.
 

Declaracions Jaume Alzamora