Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ampliar el Parc Natural de sa Dragonera amb un àrea marina, una de les principals conclusions de la I Jornada Tècnica celebrada avui

Ampliar el Parc Natural de sa Dragonera amb un àrea marina, una de les principals conclusions de la I Jornada Tècnica celebrada avui

(12/02/2016)

Durant la reunió també s’ha acordat millorar la coordinació de totes les figures que regulen la zona per tan de fer una gestió més eficient

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, juntament amb el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i la directora general d’Espais Natural i Biodiversitat del Govern, Caterina Amengual, ha presidit la primera jornada tècnica sobre sa Dragonera.

 

A la reunió, a més de tècnics del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears també hi ha participat representants de diferents sectors implicats (professionals, pescadors, ecologistes, bussejadors, investigadors...) amb l’objectiu de fomentar la participació i poder escoltar les seves demandes.

 

La Xarxa Natura 2000, la reserva pesquera i el Parc Natural han estat les figures de protecció analitzades a la jornada per tal de trobar solucions i coordinar aquests elements perquè la seva gestió sigui més fàcil, eficaç i coherent.

 

La zona marina de sa Dragonera ha estat un dels altres temes que han centrat la reunió. De fet, ampliar el Parc de Natural de sa Dragonera per incloure la reserva marina és un dels objectius del Departament de Medi Ambient per aquesta legislatura. Una idea a la qual els assistents han volgut donar el seu suport.

 

Els assistents també han coincidit amb la necessitat de fer coincidir els límits de les figures de la Xarxa Natural 2000, la reserva pesquera i el Parc Natural, deixant només una única àrea protegida clara i ben definida.