Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Aquest divendres, la Misericòrdia acull el lliurament dels Premis Mallorca 2016

Aquest divendres, la Misericòrdia acull el lliurament dels Premis Mallorca 2016

(18/10/2016)

Durant l’acte de lliurament, que se celebrarà al Centre Cultural la Misericòrdia, es coneixerà el veredicte dels jurats dels Premis Mallorca 2016 en les categories de narrativa i poesia. Els membres d’aquests jurats, presidits per Francesc Parcerisas (poesia) i Antònia Vicens (narrativa) es varen reunir a Palma els passats 8 i 10 d’octubre per deliberar i seleccionar l’obra guanyadora d’entre les 51 que han concorregut en aquesta recuperada edició dels guardons que atorga el Consell de Mallorca.

La gran acollida per part d’autors d’arreu dels territoris de parla catalana que han tingut els Premis Mallorca 2016 ha donat el seu fruit. Les dues categories –poesia i narrativa– que s’han convocat tenen obra guanyadora, fruit de les intenses deliberacions dels jurats respectius, reunits a principis del mes d’octubre al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma.

 

Els membres del jurat han analitzat un total de 51 obres –19 de narrativa i 32 de poesia. Totes obres originals i inèdites, escrites en català i presentades sota pseudònim, dues de les quals passaran a partir d’aquest divendres a formar part de la història d’un certamen de creació literària que reneix després d’haver estat quatre anys sense convocar-se. I ho fa amb la intenció de «prestigiar la creació literària en llengua catalana», en paraules del vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, «i aquest prestigi comença també per la gran tasca feta pels membres dels jurats, dels quals estam especialment satisfets per la seva elevada qualitat».

 

En el cas del Premi Mallorca 2016 de Narrativa el jurat ha comptat amb la participació de noms tan destacats com són Albert Sánchez Piñol, Antoni Marí Muñoz, Llucia Ramis Laloux, Pau Faner i Antònia Vicens, en qualitat de presidenta. Pel que fa al jurat del Premi Mallorca 2016 de Poesia, els integrants són diversos tant pel que fa a la seva procedència com també a la seva pertinença a diferents generacions. Parlam de Ponç Pons Giménez, Pau Vadell Vallbona, Laia Martínez i Mireia Vidal-Comte, amb Francesc Parcerisas com a president.

 

L’acte de lliurament dels Premis Mallorca 2016 convertirà el Centre Cultural la Misericòrdia en epicentre cultural amb la presència de representants institucionals, d’associacions, organismes i escriptors que fan feina per a la difusió de les lletres catalanes. Presentat per la periodista Mònica Bestard, l’acte de lliurament inclourà un tast de la darrera obra de la companyia de teatre La Fornal, «Fuita i martiri de Sant Andreu Milà», basada en textos de l’escriptor Miquel Àngel Riera. Els assistents també podran gaudir de la música en directe del duet format per Toni Pastor i Marta Elka.

 

Tots seran testimoni d’una vuitena edició dels Premis Mallorca de Creació Literària, que tornen amb un nou impuls: dotats amb 60.000 euros –25.000€ en la categoria de narrativa i 15.000€ en la de poesia–, una part important del premi –9.000€ per a cada categoria– es destina a l’edició, distribució i promoció de les obres guanyadores «donant resposta així a les necessitats dels creadors, que ens demanen que, més enllà d’una dotació econòmica, hi hagi un acompanyament real per part de la institució», afegeix Miralles.

 

Els Premis Mallorca 2016 incorporen, a més, com a guardó una estatueta de bronze de l’escultor Jaume Mir titulada “La Balanguera”. Una peça que dur impresa la lletra del poema de Joan Alcover.