Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Arranca el VIII Circuit de Curses Infantils a la Serra de Tramuntana que enguany arribarà a 10 municipis

Arranca el VIII Circuit de Curses Infantils a la Serra de Tramuntana que enguany arribarà a 10 municipis

(27/03/2021)

La Direcció Insular d’Esports i el Consorci Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca proposen una edició que s’adaptarà en cada moment a les mesures preventives que s’estableixin per la covid-19 i preveu arribar a 1.500 participants

Avui ha tengut lloc a Valldemossa el tret de sortida del Circuit Curses Infantils Serra de Tramuntana i la primera cursa d’aquest tipus, que atrau a famílies pel seu format mixt amb circuits adaptats a infants, joves i adults. Aquest programa del Consell de Mallorca es consolida en la seva vuitena edició, organitzat per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana. El batle de Valldemossa, Nadal Torres, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells, han presentat aquesta nova edició, que arribarà a 10 municipis: Valldemossa, Sóller, Campanet, Bunyola, Fornalutx, Banyalbufar, Mancor de la Vall, Lloseta, Lluc i Calvià.

Es preveu que en l’edició 2021 hi participin gairebé 1.500 persones, sent un dels programes més demandats de l’esport en edat escolar. Com ha destacat el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, «el circuit de curses permet executar programes de promoció esportiva en espais no convencionals i fer promoció local del municipis de la Serra». Es tracta de curses familiars, escalonades per categoria, no competitives i que promouen fer esport en família. Segons Serra, «els objectius del programa són contribuir a l'adquisició d'hàbits saludables i fomentar, com element essencial, la integració d’esport i natura». 

El circuit, així, treballa de manera transversal practicar esport en família amb la natura i, alhora, permet dinamitzar l’activitat dels municipis petits de la serra de Tramuntana, mitjançant activitats integradores en el seu entorn. Andreu Serra ha afegit, «les curses promouen el binomi esports-turisme local, que és una fórmula que funciona molt bé als programes del Consell que treballat l’àrea d’esport base Mallorca».

Tots els recorreguts dels municipis seran de 150 metres per als participants més petits i fins a 4.500 metres, per als adults.  Cal destacar el caràcter lúdic, esportiu, cultural i didàctic de les curses, que com ha destacat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías «pretén inculcar el respecte pel medi natural i que els infants i joves que hi participen aprenguin a valorar el patrimoni de la serra de Tramuntana, que enguany compleix 10 anys de reconeixement per la UNESCO». 

L’acte ha comptat amb la presència de la padrina del programa, l’atleta calvianera Cristina Prats.  Aquesta corredora, amb el solleric Tòfol Castanyer, imparteix tallers a les escoles en el programa «Els valors de l’esport»en què destaquen l’esport de muntanya, els valors esportius —com la superació o el gaudi— i els ecològics. De fet, Tòfol Castanyer ha arrancat una temporada de tallers als centres educatius parlant del seu repte «Els 54 mils de la Serra de Tramuntana», en el qual la presència de la geografia i l’entorn guanyen valor junt amb l’esport.

Mesures covid

En aquest moment, l’adaptació a les mesures de prevenció establertes per la covid obliga a acotar la participació a les curses a 150 participants, com a màxim, quan l’aforament usual sol ser de fins a 300 persones. Així mateix, l’arribada de famílies al punt de sortida —amb reserva únicament telemàtica—es fa de manera escalonada i les sortides també, en grups petits, per edats i categories.

Informació del circuit de curses infantils

VIII Circuit Curses Serra de Tramuntana

Tipus i descripció de l'activitat

És un circuit dissenyat perquè hi participin nins i nines, i tota la seva família. Consta de 10 curses, que es fan durant tot l’any. Hi ha diferents recorreguts adaptats a diferents categories i nivells de condició física i funcional. Són proves participatives, inclusives i no competitives que s’organitzen als diferents municipis que conformen la serra de Tramuntana.

Categories (anys)

Distància aprox. (metres)

Observacions

0-3

150

Acompanyats dels pares, mares, tutors

4-5

300

Petits

6-7

600

Mitjans

8-9

1000

Benjamins

10-11

1500

Alevins

12-13

3000

Infantils

14-15

4000

Adolescents

16 anys o més

4500

Joves i adults. Els pares, mares, tutors i resta d’acompanyants poden participar en aquesta cursa.

Tallers escolars complementaris

Tipus i descripció de l'activitat

Les curses solen comptar amb un taller-xerrada esportiva inclosa en el programa de la Direcció Insular d’Esports: «Els valors de l’esport», al municipi on es fa el recorregut, es du a terme en un centre escolar la mateixa setmana.

Esportista

Taller

Valors

Cristina Prats Vidal, atleta d’ultrafons

«Tots som campions quan feim l’esport que ens agrada. No és necessari guanyar la cursa»

Superació, esport passats els 40, la vessant de plaer i no competitiva, amistat i esport.

Tòfol Castanyer, corredor de muntanya

«Repte 54 mils a la Serra de Tramuntana»

Esport i natura, curses i ecologia. Una visió de la demografia esportiva mallorquina.

Bel Calero Garau, corredora de muntanya

«L’esport des de la igualtat d’oportunitats»

Esport i gènere, les dificultats de la dona en la xarxa i en la gestió esportiva, la conciliació familiar i esportiva.