Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Arriba a Mallorca LiteraNit, la primera nit de la lectura

Arriba a Mallorca LiteraNit, la primera nit de la lectura

(26/09/2019)

Una iniciativa de la Institució Moll que té el suport de la Direcció Insular de Promoció Sociocultural del Consell

Avui migdia s'ha presentat a la seu del Consell de Mallorca LITERANIT 2019, una iniciativa que se celebrarà per primera vegada a Mallorca i que traurà la lectura al carrer mitjançant una programació nocturna que inclou improvisacions teatrals als autobusos, poemes musicats a bars, taules rodones i xerrades, signatura de llibres, conta-contes, slam poètic i una lectura continuada en diversos idiomes de "El Petit Príncep", en commemoració del 75è aniversari de la mort d'Antoine de Saint-Exupéry.


LiteraNit és un esdeveniment interdisciplinari promogut per la Institució Francesc de Borja Moll que té el suport del Consell de Mallorca, mitjançant una línia d'ajuts a esdeveniments de promoció sociocultural. "Ens hem de felicitar que algú s'atreveixi amb una iniciativa com aquesta, que fa de la lectura una experiència col·lectiva, participativa i integradora. Apostam per propostes que ens enriqueixen com a societat mostrant com la diversitat de llengües, de cultures es converteix en un canal d'integració i comunicació", ha apuntat la consellera de Presidència del Consell, Teresa Suárez.


"Cercam un encontre amb la lectura en hores no habituals, a espais no habituals, a fi que la lectura es converteixi en un fet estimulant. Transformarem l'acte individual de llegir en col·lectiu per captar l'atenció de nous públics i lectors", ha explicat Toni Mir, promotor de la iniciativa i portaveu de la Institució Francesc de B. Moll.


Aquesta primera nit de la lectura se celebrarà el dissabte 28 a diversos espais de Palma, i col·laboren l'Ajuntament de Palma i el gremi de Llibreters de Mallorca, l'associació Refugees Welcome i les llibreries Embat, Espai Caramulls, Metrópolis, Lluna i Quart Creixent, així com els bars Café A Tres Bandas, La Tertúlia i In Café. L’escriptor Sebastià Portell farà la lectura del pregó inaugural, a les 18h a la plaça de la Porta Pintada de Palma. 


Es pot consultar el programa sencer, plànol i horaris de les activitats a www.literanit.cat

Vídeos

Arriba a Mallorca LiteraNit, la primera nit de la lectura