Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Atlàntida Film Festival omplirà la Misericòrdia i el Museu de Mallorca de cine, música i conferències

L’Atlàntida Film Festival omplirà la Misericòrdia i el Museu de Mallorca de cine, música i conferències

(10/07/2020)

Aquest esdeveniment compta amb el suport del Consell a través de Cultura i Turisme

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han participat avui a la presentació de la desena edició de l’Atlàntida Film Festival. El Consell dona suport econòmic i d’organització al festival que tendrà lloc a diferents localitzacions de Palma, entre les quals la Misericòrdia i el Museu de Mallorca, entre el 27 de juliol i dia 2 d’agost. 

Durant la roda de premsa de presentació del Festival, Busquets ha agraït l’esforç de l’organització que ha assumit i ha superat el repte d’organitzar el festival, enguany enmig de la pandèmia. Així mateix, Busquets ha fet un agraïment especial perquè dur endavant el festival implica “fer retornar la cultura al seu lloc i poder-la viure en viu i en directe i sentir el caliu del públic”. 

En aquest sentit, la vicepresidenta també s’ha dirigit al públic a qui ha animat a tornar a gaudir de la cultura com a experiència compartida i ha reiterat que “organització i institucions hem treballat de valent per poder garantir mesures de seguretat i higiene” que fan compatible gaudir de la cultura en directe amb preservació de la salut.

Busquets ha destacat que, a banda de l’aportació econòmica al festival, que està previst que ascendeixi a 120.000 euros per part del Consell entre Turisme i Cultura, la Misericòrdia i el Museu de Mallorca seran seu d’algunes de les activitats incloses al programa. Així, el pati del Museu acollirà un cicle de projeccions i conferències que està previst al pati de les seves instal·lacions entre dia 28 de juliol i dia 1 d’agost.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que el patrocini a l’Atlàntida Film Festival “és el patrocini més gran de la Fundació Mallorca Turisme des del seu naixement, s’hi aporten 100.000 euros” i ha explicat que els grans esdeveniments impliquen projecció turística per a Mallorca. En concret, ha afegit Serra, aquest festival situa Mallorca al mapa europeu i internacional del cinema i dels festivals. 

Així mateix, s’ha felicitat per poder tirar endavant aquest tipus de projectes “i a més poder-nos veure personalment, sortir de les pantalles dels mòbils i les tablets a casa per a poder veure plegats les projeccions de cinema a les pantalles”.

A més a més, el Consell, a través de la Mallorca Film Commission, dona suport al sector audiovisual de l’illa. De fet, aquest departament depenent de Turisme i Esports ha col·laborat en facilitar el reinici de la producció audiovisual després de l’estat d’alarma i durant el confinament va regalar codis d’accés a la plataforma Filmin per tal de difondre les obres presentades en la primera edició dels Premis Mallorca de Cinema i fomentar l'accés a les produccions mallorquines. 

El Festival

L’Atlàntida Film Festival se celebrarà a Palma, per cinquè any consecutiu, del 27 de juliol al 2 d'agost mentre que en la plataforma Filmin la programació es podrà veure en línia des del 27 de juliol fins al 27 d'agost.

El programa permetrà al públic gaudir d'una cuidada selecció composta per 42 títols: 16 documentals, 10 concerts, 8 conferències i 5 sèries. A més se celebrarà per tercer any consecutiu el projecte Mallorca Talents Lab, un taller dirigit a joves guionistes.

La desena edició del festival continua girant entorn d'Europa i analitza la realitat, els problemes i els reptes del Vell Continent i dels seus habitants.