Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les presidentes Armengol i Cladera es reuneixen per intensificar la col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca

Les presidentes Armengol i Cladera es reuneixen per intensificar la col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca

(12/07/2019)

Les primeres tasques acordades són el desenvolupament d’una nova Llei de consells insulars i l’impuls de polítiques conjuntes en matèria de mobilitat, habitatge i transició energética

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha estat rebuda per la seva homòloga del Govern, Francina Armengol, en una audiència celebrada a la seu de l'executiu autonòmic al Consolat de Mar. Durant la trobada, celebrada quan encara no fa una setmana des de la investidura de Cladera com a presidenta del Consell, s'han posat les bases per tal d'intensificar la col·laboració entre les dues institucions durant aquesta legislatura. En aquesta primera reunió s'han acordat com a tasques prioritàries el desenvolupament d'una nova Llei de consells insulars, així com l'impuls de polítiques conjuntes en matèria de mobilitat, habitatge i transició energètica a l'illa de Mallorca.

Tal com ha manifestat la presidenta Armengol, es tracta d'aprofitar "la sintonia política i personal" per tal de "treballar conjuntament en les prioritats que ens hem fixat per als anys vinents, amb uns fulls de ruta molt semblants per al govern de les dues institucions". Cladera ha mostrat la seva confiança en aprofitar aquestes "sinergies" per poder afrontar "tots els reptes que necessiten els mallorquins, des de la coordinació i el treball".

Armengol ha reafirmat la seva voluntat d'enfortir el paper dels consells insulars en la Comunitat Autònoma, i per això ha avançat que la nova Llei de consells ha de servir principalment perquè "tinguin una gestió més àgil i assumeixin d'una manera més fàcil les competències autonòmiques que els hi són transferides". Cladera ha afegit que la nova Llei de consells permetrà que la institució insular mallorquina "sigui més forta i més útil pels ciutadans".

Catalina Cladera i Francina Armengol han coincidit en la necessitat d'impulsar polítiques conjuntes en matèries que són prioritàries pels ciutadans de Mallorca, com són la mobilitat, l'habitatge i la transició energètica. Respecte d'això, la presidenta del Consell de Mallorca ha posat com a exemple la necessitat d'avançar en el projecte de la construcció de 244 Habitatges de Protecció Oficial a Can Domenge, després d'un acord que signaren el Govern el Consell el passat mes de febrer. Cladera també s'ha referit a la col·laboració institucional respecte del projecte del Sindicat de Felanitx, que una vegada adquirit pel Consell, ha d'esdevenir un centre internacional d'arts plàstiques a través de la col·laboració institucional.

En el decurs de la sessió plenària s'han debatut i aprovat els decrets pels quals es creen els departaments que n'han d'estructurar el Govern, així com les direccions insulars i les secretaries tècniques.

També s'hi han aprovat els decrets de creació i determinació de la Comissió de Govern; la Comissió Informativa General de Comptes; i la Comissió Insular de Territori i Urbanisme.

La pròxima sessió del Ple del Consell tindrà lloc dia 30 de juliol.