Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Arranca la segona fase de l’obra projectada pel Consell al Torrent Gros

Arranca la segona fase de l’obra projectada pel Consell al Torrent Gros

(18/05/2020)

S’ha començat a aixecar el pont que connectarà les barriades de Palma i Marratxí separades pel torrent.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat l’obra del Torrent Gros projectada a la carretera Vella de Bunyola (Ma-2031), entre els termes municipals de Palma i Marratxí, que va començar el passat mes de febrer. 

El projecte comporta l’adequació del pas sobre el torrent, així com de les connexions de la carretera amb el camí de sa Fita i amb el camí de sa Cabana. Després de preparar-se el terreny, s’ha començat la construcció del pont que unirà els barris de sa Indioteria i sa Cabana i sobre el qual hi ha projectat una via nova i un eix cívic per a vianants i bicis. 
En concret, s’estan col·locant els marcs que sostendran l’estructura i permetran augmentar la capacitat hidràulica del torrent front a possibles pluges torrencial. Una vegada muntats els marcs i omplerts els laterals, es disposarà la calçada i el nou passeig per a bicis i vianants. 

El conseller Iván Sevillano ha explicat que «aquesta via presenta un traçat inadequat. El projecte respon a les demandes dels veïns i veïnes i volem prioritzar la mobilitat de vianants i ciclistes per davant dels vehicles i millorar paisatgísticament l’entorn».

A més de fomentar la mobilitat sostenible, la millora del traçat existent permetrà millorar la secció de la carretera Ma-2031 i dels vorals. També s’adequarà la intersecció amb el camí de sa Fita amb un nou carril central, que hi faciliti el gir a l’esquerra, i es modificarà la intersecció existent amb el camí de sa Cabana amb una rotonda, que permetrà que la intersecció sigui més fluïda i segura.

Les actuacions comencen prop de la intersecció amb el camí dels Reis, al barri de sa Indioteria, al terme municipal de Palma, i acaben en la intersecció amb el camí de sa Cabana, que dona accés a les urbanitzacions de Son Macià i Nova Cabana, ja al terme de Marratxí. El termini d’execució estimat és de vuit mesos i el pressupost és d’1,7 milions d’euros.