Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Avancen les obres de connexió entre les urbanitzacions de Palma i Marratxí separades pel torrent Gros

Avancen les obres de connexió entre les urbanitzacions de Palma i Marratxí separades pel torrent Gros

(30/06/2020)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures i els batles de Palma i Marratxí han comprovat in situ l’estat de les actuacions.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, el batle de Palma, José Hila, i el de Marratxí, Miquel Cabot, ha visitat l’obra del torrent Gros projectada a la carretera vella de Bunyola (Ma-2031), entre els termes municipals de Palma i Marratxí, iniciada el mes de febrer. 

El projecte comporta l’adequació del pas sobre el torrent i de les connexions de la carretera amb el camí de sa Fita i amb el camí de sa Cabana. Una vegada aixecada l’estructura del pont que connectarà les barriades de Palma i de Marratxí, separades fins ara pel torrent, les tasques se centren en l’execució del traçat de la via així com un carril per a bicis, de 2,5 m, i un altre per a vianants també de 2, 5 m. 

La presidenta Catalina Cladera ha destacat que «aquesta obra suposa una millora important pel que fa a la seguretat d’aquesta secció de la carretera, però també per a la mobilitat sostenible i a la integració paisatgística, ja que permetrà connectar els dos municipis amb un eix cívic per a vianants i bicicletes i, a més, generarà dues zones verdes que faran més agradable el passeig».

En concret “s’inclouran més de 300 arbres”, ha destacat el conseller  Iván Sevillano, qui també ha insistit que des del departament de Mobilitat i Infraestructures “prioritzam les persones vianants i ciclistes per sobre de l’ús del vehicle i aquest és un clar exemple”. A més, ha detallat Sevillano, “amb aquest projecte també ampliam la capacitat hidràulica del torrent per prevenir possibles pluges torrencials en una zona tan poblada”.

Tant el batle de Palma com el de Marratxí han subratllat que «la bona entesa i col·laboració amb la institució insular» ha permès donar resposta a «una reivindicació històrica que permetrà els veïns dels dos municipis moure’s amb seguretat i naturalitat», ha dit José Hila. 

El projecte, que té un pressupost d’1,7 millions d’euros, disposa d’un termini d’execució de 10 mesos. Amb aquesta són dues les obres projectades al terme municipal de Marratxí. Just la setmana passada va començar l’execució de l’accés al Polígon de Marratxí des de l’Ma-13. Un projecte que també està previst que acabi abans que finalitzi l’any. 

Pel que fa a altres projectes relatius amb mobilitat sostenible Iván Sevillano ha avançat també que en breu està previst que s’adjudiqui el projecte del carril bici a Son Espases, al Camí dels Reis. 

Vídeos

Avancen les obres de connexió entre les urbanitzacions de Palma i Marratxí