Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Avancen les obres del carril bici fins a Son Espases

Avancen les obres del carril bici fins a Son Espases

(05/03/2021)

La presidenta del Consell, el batle de Palma i el conseller insular de Mobilitat han visitat l’estat de les actuacions que milloraran les condicions de la carretera, preservant la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes a l’Hospital Universitari

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle de Palma, José Hila, i el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han visitat les obres del projecte d’execució de l’itinerari per a vianants i bicicletes al camí dels Reis de Palma que donarà accés a l’Hospital Universitari de Son Espases. Han estat acompanyats per la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, i pel regidor de Mobilitat Sostenible de Cort, Francesc Dalmau.

L’actuació, que connectarà la barriada del Secar de la Real i zones annexes amb Son Espases, té com a principal objectiu preservar la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes. «És una actuació que s’ajusta al model de mobilitat més sostenible que volem per Mallorca i que compartim amb Palma. Petites intervencions però que tenen un impacte directe sobre els residents i la seguretat de la xarxa viària», ha explicat la presidenta del Consell.

La senda, que discorrerà paral·lela al Camí dels Reis i estarà completament segregada del trànsit de vehicles, es durà a terme a partir del carrer Dionís Bennasar fins a l’actual accés al centre hospitalari. Iván Sevillano ha destacat que «amb aquest projecte volem incidir en la necessitat d’un canvi de model a favor d'un altre tipus de mobilitat. No podem continuar apostant per grans obres que continuïn incrementant l’ús del vehicle privat. Dotam al passeig d'un projecte d'integració paisatgística disposant més d'una trentena d'arbres i 2400 espècies arbustives. Igualment enllumenem el passeig en una xarxa de faroles alimentades amb energia solar i llum led de baix consum. Finalment executam un sistema d’enllumenat i drenatge d'aigües pluvials, així com un reg automàtic per el manteniment de totes les plantacions.

La via ciclable farà de 3,6 metres d’ample i 480 metres de longitud i un parterre enjardinat separarà la zona reservada per als vianants i bicicletes de la calçada.  

El batle de Palma, José Hila, ha agraït al Consell l’execució del projecte que «respon a una demanda de barris propers com el Secar de la Real que no tenien una ruta segura en un tram de carretera per on passen molts vehicles», i ha afegit que «aquest projecte permetrà que la xarxa ciclista de la nostra ciutat segueixi creixent: ara suma 95 km i amb aquesta nova via arribarem als 95,5 km».

Tot i que el carril bici es du a terme a una carretera municipal, és el departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell qui executa el projecte. L’Ajuntament de Palma ha cedit els terrenys  a l’àrea insular el temps que es perllonguin les actuacions, perquè el departament de Mobilitat i Infraestructures pugui executar l'obra.

L’obra, que va començar el novembre de l’any passat, té un termini d’execució de 6 mesos i un cost previst de 470.056 €.

Vídeos

Carril ciclable son Espases