Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Catalina Cirer recalca l'aposta del Consell de Mallorca per fomentar l'envelliment actiu durant la cloenda dels tallers de memòria a Palma

Catalina Cirer recalca l'aposta del Consell de Mallorca per fomentar l'envelliment actiu durant la cloenda dels tallers de memòria a Palma

(04/03/2015)

La consellera ha fet entrega dels diplomes acreditatius als prop de 50 usuaris de serveis socials que han realitzat enguany el curs dut a terme en col·laboració amb l'Ajuntament

La consellera de Benestar Social del Consell de Mallorca i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer, i  la directora general de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament de Palma, Mercedes Varela,  han presidit l’acte de cloenda de la tercera edició dels Tallers de memòria i altres reptes quotidians, que ha comptat amb la participació d’uns 50 usuaris dels serveis socials de Palma.

 

A l'acte també hi ha assistit la coordinadora de l’àrea de gent gran de l’IMAS, Ana Belén Velasco, així com Antonia Pérez, la tècnic de l'àrea de l’IMAS que ha impartit els tallers als diferents centres municipals de seveis socials (CMSS) de Palma i gran part de les persones que l’han realitzat.

 

Els objectius d’aquests “Tallers de memòria i altres reptes” són estimular les capacitats cognitives relacionades amb la memòria, com ara l’orientació, el llenguatge, el càlcul, les funcions executives i el raonament verbal; aportant recursos i tècniques útils als participants per millorar les habilitats mnemotècniques en les activitats diàries; incrementant l’autonomia personal; estimulant la pròpia identitat i l’autoestima.

 

En aquest sentit, Catalina Cirer ha recalcat l'aposta que des del Consell de Mallorca s'ha fet aquests anys per fomentar l'envelliment actiu amb iniciatives com la d'aquest taller i que des de la institució insular també es duu a terme a uns 45 municipis de Mallorca cada any amb la participació de prop de 1600 persones majors.

 

L'acte de cloenda del taller dut a terme a Palma ha començat cap a les onze amb una conferència sobre el “Envelliment actiu i saludable”, a càrrec de Isabel Cuart, psicopedagoga de l'àrea de Gent Gran de l'IMAS. Posteriorment, cap a les dotze, s’ha procedit a l’entrega dels diplomes a tots els usuaris. La consellera Catalina Cirer ha aprofitat l'acte per donar l'enhorabona a tots els participants en aquest tallers, que s'han dut a terme per tercer any consecutiu gràcies al conveni de col·laboració firmat entre el Consell de Mallorca a través de l'IMAS i l'Ajuntament de Palma.

 

Els “Tallers de memòria i altres reptes quotidians” de Palma començaren el dia 2 de febrer, amb una periodicitat de dues sessions setmanals, a Son Real (sector CMSS Llevant Nord), al  Casal Can Ribes (sector CMSS Llevant Sud) i al centre d'adults Son Espanyolet (sector CMSS Mestral) i finalitzaren el 26 de febrer. Els prop de 50 alumnes han estat persones derivades pels serveis socials de l’Ajuntament de Palma i s’ha impartit als CMSS Mestral, Llevant Sud i Llevant Nord, de Palma.