Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Catalina Sureda assisteix a la presentació del llibre d’il·lustracions dedicat a la Serra de Tramuntana pel Clúster de Còmic

Catalina Sureda assisteix a la presentació del llibre d’il·lustracions dedicat a la Serra de Tramuntana pel Clúster de Còmic

(20/04/2015)

El Consell de Mallorca distribuirà la publicació «Serra de Tramuntana. Descrita per les paraules de l’arxiduc Lluís Salvador i el dibuix dels nostres il·lustradors» a la seva xarxa de biblioteques

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, ha assistit avui a la presentació de la publicació «Serra de Tramuntana. Descrita per les paraules de l’arxiduc Lluís Salvador i el dibuix dels nostres il·lustradors», promogut pel Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca. El Consell de Mallorca i el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial han col·laborat amb el llibre editat pel propi Clúster i l’Institut d’Estudis Baleàrics.

 

A la publicació, feta amb motiu del centenari de la mort de l’arxiduc Lluís Salvador, 16 autors de l’illa descriuen, amb els seus dibuixos,  els paisatges i les poblacions de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.  Així, al llibre, apareixen il·lustracions de Bartolomé Seguí,  Tatúm, Linhart, Feliu Renóm, Pere Joan, Rafel Vaquer, Alex Fito, PepMi Garau, Max, Flavia Gargiulo, Enriqueta Llorca, Guillem March, Margalida Vinyes, Jaume Balaguer, Pau i Saeta.

 

Els textos són els originals de l’Arxiduc a «Die Balearen» i estan en català, castellà, anglès i alemany, per «arribar no només a un públic local, sinó també al visitant», segons ha explicat Juan Roig, coordinador del  Clúster de Còmic i d’aquest projecte.

 

Catalina Sureda ha posat de manifest l’interès del Consell de Mallorca per col·laborar en aquesta publicació «amb una participació de luxe dels dibuixants, que suposa una oportunitat de mostrar el seu treball fora de l’illa». Sureda ha destacat també la satisfacció de la institució insular per col·laborar en la primera públicació editada pel Clúster.  

 

El Consell de Mallorca, a través de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports, distribuirà  «Serra de Tramuntana. Descrita per les paraules de l’arxiduc Lluís Salvador i el dibuix dels nostres il·lustradors» per la seva xarxa de biblioteques arreu de l’illa.

 

Al llibre, cada autor ha plantejat la seva visió de la Serra, alguns utilitzant el còmic i la seqüencialitat, comptant històries i, altres, mitjançant il·lustracions independents.  Els dibuixants s’han mostrat avui satisfets amb el resultat final de l’obra. «El llibre ha superat el projecte», han explicat.

 

El Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca ha aprofitat la celebració aquesta setmana de Sant Jordi per presentar el llibre i, el mateix dia 23, els autors dedicaran exemplars en diversos estands a la plaça Major.