Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera avança a Fitur que Mallorca ha estat admesa com a Observatori de Turisme Sostenible

Cladera avança a Fitur que Mallorca ha estat admesa com a Observatori de Turisme Sostenible

(20/05/2021)

//La presidenta ho ha anunciat durant la presentació del Consell com a destinació sostenible i segura a la fira turística de FITUR

//L’entrada de Mallorca com a OTS es farà efectiva dia 7 en un acte a la seu de l’Organització Mundial del turisme

“Ja se’ns ha confirmat que Mallorca entram a la xarxa internacional d’observatoris de turisme sostenible. Serem el tercer d’Espanya, el novè d’Europa i el 33è a tot el món i això ens com a referent mundial en sosteniblitat i intel.ligència turística”. Així ha anunciat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, l’entrada de l’illa a aquesta xarxa internacional de l’Organització Mundial del Turisme durant la seva intervenció per presentar l’oferta turística de Mallorca a la fira Fitur 2021 a Madrid. 

“Formar part d’aquesta xarxa ens permetrà prendre decisión estratègiques de cara al futur i respecte a la gestió del turismo, que irrenunciablement ha d’anar lligat a la sostenibilitat mediambiental però també econòmica i social”, ha dit Cladera. 

L’entrada oficial de Mallorca com a nou Observatori de Turisme Sostenible se celebrarà el pròxim dia 7 de juny a la seu de l’Organització Mundial del Turisme, en un acte públic on el secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili, donarà la benvinguda a aquesta xarxa internacional. Una entrada que implica participar en un sistema que proporciona eines de seguiment puntual, sistemàtic i regular del rendiment i de l’impacte turístic.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha fet aquest anunci davant representants del sector turístic i representants institucionals del Govern i dels consells d’Eivissa, Menorca i Formentera, durant la presentació de les Illes Balears a Fitur 2021, organitzada per l'Agencia d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

Cladera s’ha centrat en situar Mallorca com una destinació turística sostenible, segura i de qualitat, totalment adaptada a les necessitats que la covid-19 ha generat.

Per fer-ho possible, la presidenta ha posat en valor la coordinació amb el sector privat per garantir la seguretat en tota la cadena de valor turístic. A més, ha donat a conèixer les eines que posarà en marxa el Consell per als visitants: la web de promoció mallorca.es, la de Mallorca Turisme Segur, l'aplicació de platges segures i altres eines tecnològiques per oferir informació puntual i detallada sobre les zones de més afluència turística,corredors segurs i zones de lliure saturació.

La Serra de Tramuntana ha estat també protagonista a l’acte de presentació de l’oferta turística de Mallorca a Fitur Cladera ha presentat Serra de Tramuntana com a símbol de Mallorca sostenible i que enguany fa 10 anys de la seva declaració com a patrimoni mundial per la UNESCO. Precisament ha estat un audiovisual sobre la Serra, els #10anysTramuntana i com és exemple de turismo de natura, esports, gastronomía, patrimoni cultural i valors alternatius al sol i platja el que ha tancat l’acte oficial.