Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera exposa l’estratègia de Mallorca per liderar la transformació turística al fòrum sobre ajudes europees i recuperació del turisme

Cladera exposa l’estratègia de Mallorca per liderar la transformació turística al fòrum sobre ajudes europees i recuperació del turisme

(24/03/2022)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat avui dematí a la jornada 'L’oportunitat dels fons europeus Next Generation per impulsar la recuperació i reactivació del sector turístic', que s’ha celebrat a la Cambra de Comerç. Un acte organitzat per Disset Consultors en què hi ha participat l’expresident del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, així com representants del sector turístic i econòmic de les Illes Balears i altres representants institucionals. A l'acte també han assistit el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i el conseller de Presidència, Javier de Juan.

Durant la seva intervenció, la presidenta del Consell, ha apuntat que a Mallorca hi ha un consens unànime entre tots els agents turístics, tant públics com privats, en què «per continuar essent líders en turisme, hem d'accelerar la transició cap a un model més sostenible social, ambiental i econòmicament, circular i de qualitat». Cladera ha destacat que els fons europeus acceleren la feina que a Mallorca, en el cas del Pla Mallorca Circular, i a les Illes Balears ja han començat a fer les institucions i el sector privat. «Les Illes Balears rebran 230 milions d’euros per a la recuperació turística i dels primers 47,7 que ja han arribat en una primera fase, 30 milions són per a Mallorca, 13 dels quals els gestiona directament el Consell de Mallorca. És una inversió històrica per a la nostra illa» ha dit.

En la seva intervenció Cladera ha explicat que aquesta inversió a Mallorca es destinarà a projectes que impulsen la sostenibilitat i circularitat del model turístic, com una nova planta de compostatge de Llucmajor; en projectes de reconversió de zones madures amb l'impuls del turisme esportiu i cultural i projectes que fomenten la digitalització i posicionen Mallorca com a destinació sostenible i intel·ligent, com l'Observatori de Turisme Sostenible, ja en funcionament.

«A Mallorca estam treballant per posicionar-nos com a destinació sostenible mundial» ha dit Cladera, qui ha emplaçat els assistents a la jornada a participar a la cimera internacional de destinacions sostenibles que ha organitzat el Consell juntament amb l’Organització Mundial del Turisme els dies 7 i 8 d'abril al Palau de Congressos de Palma que duu per títol 'Liderant la transformació'.

Vídeos

acte cambra comerç