Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera i Ribot inauguren els marges rehabilitats de la Ruta de Pedra en Sec a Pollença

Cladera i Ribot inauguren els marges rehabilitats de la Ruta de Pedra en Sec a Pollença

(22/06/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, juntament amb el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han inaugurat el projecte de rehabilitació de diversos marges al torrent de la vall d’en March, al terme municipal de Pollença.

Els marges al costat del torrent de Sant Jordi va patir danys per les inundacions que es varen produir al llarg de l’any 2020 i que, en moments puntuals, varen obligar a tancar aquest tram pel perill que representava el torrent. Ara s’ha construït el gran marge esbucat i s’ha restaurat el camí abans i després del marge.

Els marges rehabilitats es troben a l’etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec que uneix els refugis de Son Amer (Lluc) i del Pont Romà (Pollença). L'execució de les obres del projecte de rehabilitació dels marges ha estat encarregat a l'empresa Tragsa i ha comptat amb un pressupost final de 151.065,04 euros.

La presidenta del Consell ha explicat que «finalitzam una intervenció important en aquesta etapa de la Ruta de Pedra en Sec, en aquest cas, al seu pas per Pollença, ja que, d'una banda, s'ha fet una reposició del camí amb la tècnica de pedra en sec i, de l’'altra, ajuda a recuperar i conservar una tècnica que és patrimoni cultural immaterial, tan present a la Serra. Cladera  també  ha recordat l'esforç del Consell per revalidar el compromís amb els valors de la Serra, «ara que es commemoren els deu anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat».

La vicepresidenta Ribot ha destacat que «aquestes rehabilitacions són per garantir la seguretat de les persones senderistes i assegurar que complim el nostre objectiu de promoure el senderisme per la Ruta de Pedra en Sec. Volem que la gent camini per la Serra i, per això, invertim recursos per fer la Ruta més accessible i segura perquè tothom la pugui fer servir».

La consellera Ribot ha aprofitat per recordar que l’aplicació gratuïta Senderisme a Mallorca «és una eina molt útil per sortir a la muntanya preparats i fer-ho amb seguretat, ja que la informació es pot descarregar per itineraris i permet navegar sense connexió a Internet durant el recorregut.».

Els projectes de rehabilitació de diversos marges al torrent de la Vall d'en Marc corresponents a la carretera Vella de Lluc a Pollença, s’han fet seguint la tècnica de la pedra en sec. No s’ha utilitzat formigó, ciment ni cap altre aglutinant en la construcció dels marges.

Més informació: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/etapa-7-son-amer-pont-roma