Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comença el procés participatiu del Pla d’equipaments comercials de Mallorca

Comença el procés participatiu del Pla d’equipaments comercials de Mallorca

(10/01/2017)

El Pla d’ equipaments comercials de Mallorca (PECMa) ha començat el seu procés de participació amb el sector comercial i amb entitats representants de la ciutadania. A més, també es va realitzar ahir la primera comissió política de seguiment.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han inaugurat el procés participatiu del Pla director sectorial d’equipaments comercials de Mallorca (PECMa). Avui, s’han mantingut dues trobades al Consell, una amb els agents comercials i l’altra amb entitats que representen la ciutadania en general. També hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

Garrido ha agraït l’assistència dels participants i ha afirmat “que la participació serà molt important amb la redacció del PECMa perquè no volem fer feina d’esquena al sector, sinó comptant amb ell perquè sigui un Pla que duri en el temps”. A més, la consellera els ha animat a “expressar totes les opinions i els problemes que creuen que té el comerç actualment per fer propostes que el PECMa les tengui en compte per millorar la situació actual”.

Per la seva part, el conseller Bonet ha destacat que “el comerç és de gran importància per a l’economia de Mallorca i entre tots hem de decidir la seva regulació en termes territorials”. A més, ha agraït el “gran nombre d’assistents que demostra la importància que tendrà el Pla d’equipaments comercials”.

A la primera reunió amb el sector comercial, hi han assistit representants d’AFEDECO, PIMECO, PIMEM, de l’Associació de Supermercats de les Illes Balears, de la CAEB, de la Federació Hotelera de Mallorca, de Mercapalma, dels sindicats, del Govern de les Illes Balears i de la FELIB, entre d’altres entitats. A la segona trobada, hi han participat membres del GOB, Amics de la Terra, del Col·legi d’arquitectes, d’associacions de veïnats i de la ONCE, entre d’altres federacions i organismes.

Les dues jornades han començat amb una explicació del Pla d’equipaments comercials de Mallorca i ha continuat amb la posada en comú de les debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats del sector comercial de Mallorca a dia d’avui. A continuació, els assistents han pogut fer propostes perquè es tenguin en compte en la redacció del PECMa.

El Pla té l’objectiu de regular els equipaments comercials de Mallorca pel que fa a l’ordenació del territori. Fins a l’aprovació inicial d’aquest, està en vigor la Norma Territorial Cautelar (NTC) que no permet la implantació o ampliació de grans superfícies (més de 700 metres quadrats) per tal que es pugui fer la redacció del PECMa amb tranquil·litat. No obstant això, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va dictar una suspensió cautelar de la NTC a l’àmbit de la Platja de Palma, després que l’empresa impulsora del centre comercial de Ses Fontanelles (Unibail Rodamco Palma, SLU) presentàs un recurs contra la norma.