Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comença el programa de formació inclòs en el Pla d’Accessibilitat de Mallorca

Comença el programa de formació inclòs en el Pla d’Accessibilitat de Mallorca

(02/12/2022)

El projecte consta de sis sessions formatives gratuïtes sobre el turisme accessible, adreçades a tota la cadena de valor turística de l’illa

El conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha presentat en roda de premsa el programa de formació inclòs en el Pla d’Accessibilitat de Mallorca. Aquest programa s'emmarca, concretament, en el Pla de Dinamització del Turisme Accessible de la Fundació Mallorca Turisme, que ha elaborat conjuntament amb l’associació PREDIF.

A la presentació, Serra ha explicat que «la informació i la formació són eines fonamentals per trencar barreres i per complir l’objectiu fonamental de ser una destinació amb una accessibilitat universal». Es tracta, també, de difondre tota la informació normativa, així com de compartir els avenços i les novetats en matèria d’accessibilitat.

En total, es duran a terme sis formacions en matèria de turisme per a tothom. És un programa totalment gratuït, que s’impartirà de manera telemàtica i que s’adreça a tota la cadena de valor turística de Mallorca. Les tres primeres sessions ja estan disponibles al web https://accesiblemallorca.com/ , a l’apartat de professionals. Aquestes es podran realitzar fins al mes de maig.  

Els diferents blocs formatius es corresponen amb els conceptes següents: introducció al turisme accessible per a tothom, com aconseguir un recurs accessible, atenció al públic amb necessitats d’accessibilitat, platges accessibles, introducció a l’accessibilitat digital i com promocionar un recurs accessible.

Així mateix, durant l’acte d’avui també s’ha presentat un resum de les accions fetes des de l’inici del Pla per donar a conèixer i fomentar la incorporació d’elements amb la finalitat d’aconseguir una accessibilitat universal, com ara: el Fòrum de Turisme per a Tothom (octubre 2022) o el pla d’accions de comunicació directa als principals mercats de Mallorca, com són el Regne Unit, Espanya, Alemanya, Escandinàvia, Portugal i França.

A la presentació també s’ha informat les persones assistents dels principals continguts del Manual de bones pràctiques de recursos accessibles i del Manual de bones pràctiques de platges accessibles.

Cal recordar que el Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha posat en marxa el Pla de Dinamització del Turisme Accessible 2021-2023, per disposar del full de ruta necessari per implementar polítiques públiques que afavoreixin l’increment del turisme de persones amb discapacitat. L’objectiu principal del Pla és aplicar la justícia social, perquè tothom ha de poder visitar Mallorca, siguin quines siguin les condicions i necessitats. La mirada global ha de combinar-se amb el fet turístic.

Entre les accions que s’han d’implementar definides en el Pla, destaca la millora de la informació sobre el destí, a través de l’activació del nou web turístic https://accesiblemallorca.com/.