Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comença l'Atlàntida Film Fest, patrocinat pel Consell a través de la Fundació Mallorca Turisme

Comença l'Atlàntida Film Fest, patrocinat pel Consell a través de la Fundació Mallorca Turisme

(02/07/2019)

SM la Reina Donya Letizia presideix la inauguració avui vespre al castell de Bellver. El festival homenatja el cineasta britànic Ken Loach.

L’Atlàntida Film Fest, que compta amb el suport del Consell de Mallorca, comença avui amb la presència a l’acte inaugural de SM la Reina Letizia.

Des de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission s’ha donat el suport institucional necessari a aquest esdeveniment cultural des dels inicis, per fomentar, enfortir i facilitar la vinculació de Mallorca amb la indústria del cinema.

L’auge d’aquest festival i el renom internacional que ha assolit al llarg dels 8 anys d’existència -en la versió en línia i 4 en viu a Palma-, han consolidat aquesta cita com un dels principals festivals cinematogràfics que se celebren a la nostra illa, però amb seguiment arreu d’Europa.

L’AFF, enguany, compta també amb la participació destacada del cineasta britànic Ken Loach qui rebrà el premi impulsat per la Mallorca Film Commission «Masters of Cinema», a més de participar activament en diferents activitats emmarcades dins l’agenda del festival.

El festival, impulsat des de la plataforma FILMIN, ofereix la possibilitat que les pel·lícules que s’hi programen es puguin veure tant en pantalla gran, a diferents entorns de Palma, com en línia, situant aquest esdeveniment en el marc de les noves tendències del sector cinematogràfic.

A més, l’Atlàntida és un festival reconegut com un dels més innovadors i interessants, tant per part de la Unió Europea com del Ministeri de Cultura espanyol, la qual cosa contribueix a projectar la imatge de Mallorca a l’entorn del turisme cinematogràfic.


Turisme de cinema

Des que el Consell va assumir la competència de la promoció turística, ha prioritzat el producte de turisme de cinema. Es tracta d’una oferta en auge, estretament vinculada a un turisme cultural, que atreu un perfil de visitant de qualitat. És, indiscutiblement, una modalitat sostenible i que afavoreix la desestacionalització de la demanda. 

És impulsora, a més, de l’entramat empresarial ja que genera demanda d’altres sectors (alimentació, hoteler, viatges, oferta de restauració, etc).