Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell de Mallorca i Asnimo, 20 anys col·laborant per garantir la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional

Consell de Mallorca i Asnimo, 20 anys col·laborant per garantir la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional

(13/07/2022)

L’IMAS té concertades 148 places amb aquesta entitat, que és un referent en l’atenció a persones amb Síndrome de Down

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, han visitat avui la seu de la Fundació Asnimo a Marratxí, una entitat amb qui el Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, col·labora des de fa ja dues dècades.

La presidenta Catalina Cladera ha assenyalat que «fa mes de 20 anys que col·laboram amb aquesta entitat per acompanyar les persones amb discapacitat durant tot el seu procés vital i donar cobertura a les necessitats individuals d’integració laboral, accés a un habitatge i acompanyament perquè tenguin les mateixes oportunitats». «Són una entitat de referència a Mallorca amb qui tenim 148 places concertades i un exemple d’un model de funciona, on tercer sector i institucions públiques com l’IMAS garanteixen una atenció integral i de qualitat», ha afegit la presidenta del Consell.

Durant la visita, a la qual també hi ha assistit el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella així com el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’IMAS, Andrés López, Catalina Cladera i Sofia Alonso s’han reunit amb el gerent de la Fundació, Bartomeu Márquez, qui els ha explicat els diferents programes que duen a terme per fomentar l’autonomia dels seus usuaris.

Fa prop de 50 anys que la Fundació Asnimo treballa en l’àmbit de les persones amb diversitat funcional a Mallorca i, com destaca la consellera Sofia Alonso, «la seva bona tasca l’ha convertit en un referent a Mallorca en l’atenció a les persones amb Síndrome de Down». Actualment aquesta entitat atén unes 500 persones, la majoria d’elles amb Síndrome de Down i Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA), tot i que també tracten persones amb altres tipus de discapacitat. El seu model d’atenció es centra en un sistema d’intervenció centrat en la persona i en les necessitats específiques de cada usuari.

La institució insular té concerts amb l’entitat des de juny de 2002. De les 148 places concertades que té a dia d’avui, 20 són de centre de dia, 26 en un habitatge supervisat, 6 en la fundació tutelar i 96 places en el servei ocupacional per treballar el seu desenvolupament personal i inclusió social mitjançant activitats terapèutiques ocupacionals o de benestar, d’aprenentatge per a l’autonomia i d'inserció sociolaboral.   

En total l’IMAS atén prop de cinc mil persones amb diversitat funcional a tota Mallorca  gràcies a l’increment dels concerts amb les entitats del tercer sector que li permeten arribar a les 3.922 places en els diferents serveis de la Xarxa Pública per a persones amb discapacitat.

Vídeos

visita asnimo