Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell de Mallorca i Ecovidrio, amb la col·laboració dels ajuntaments, impulsen una campanya per fomentar el reciclatge de vidre als mercats setmanals

Consell de Mallorca i Ecovidrio, amb la col·laboració dels ajuntaments, impulsen una campanya per fomentar el reciclatge de vidre als mercats setmanals

(26/03/2015)

Aquesta iniciativa, que s’ha presentat avui a Inca, recorrerà els propers mesos un total de nou localitats de l’illa, on s’informarà els ciutadans dels seus beneficis i se’ls s’incentivarà al triatge d'aquest residu

Consell de Mallorca i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb diversos ajuntaments, han posat en marxa la campanya «Jo sempre encert. El vidre, al contenidor verd», que té per objectiu conscienciar sobre la importància del reciclatge de vidre als visitants i comerciants als mercats setmanals.

 

La iniciativa, que ha estat presentada avui al mercat d’Inca per la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, juntament amb la delegada de la zona Balears d’Ecovidrio, Silvia Mayo, i el batle Rafel Torres, comença avui, 26 de març, i finalitzarà el proper 10 de maig. Durant aquests mesos recorrerà els mercats d'Inca, Manacor, Alcúdia, Sineu, Llucmajor, Alaró, sa Pobla, Campos i Felanitx.

 

Segons ha explicat Soler, els dies de mercat s’instal·larà un estand informatiu durant dues setmanes consecutives per informar sobre com reciclar correctament, així com sobre els beneficis econòmics i socials de dipositar els envasos de vidre en el contenidor verd. Durant el primer dia de mercat, als visitants que s'apropin a l’estand de l'entitat se'ls farà lliurament d'una borsa per reciclar els envasos de vidre. Mentre que la setmana següent, tots els que dipositin els residus de vidre rebran un obsequi a canvi de la col·laboració, ha detallat la consellera.

 

Soler, que ha destacat, igualment, la importància de seguir incentivant el triatge dels residus amb campanyes que estiguin a prop dels ciutadans, ha reiterat la gran tasca que han fet els municipis en aquesta matèria com ha estat el cas d'Inca on el reciclatge de vidre ha augmentat un 11 %. Una xifra, que tal com ha explicat el batle Rafel Torres, és fruit de les diverses actuacions que s’han realitzat mitjançant l’Agenda Local 21. De la mateixa manera, Torres ha destacat l’aposta ferma de l’Ajuntament per les polítiques de reciclatge en tots els àmbits com el teixit comercial, amb la instal·lació de contenidors específics, ja que, segons ha afirmat, «el reciclatge és cosa de tots».

 

Per la seva banda, la delegada de la zona Balears d’Ecovidrio, Silvia Mayo, ha al·ludit a les bones xifres registrades a Mallorca. Segons les darreres dades recollides pel Consell de Mallorca, el 2014 es recolliren 22.093.869 quilos de vidre, un 5,5 % més que el 2013. Això suposa que cada mallorquí diposità al contenidor verd una mitjana 25,5 quilos, 10 quilos més que la mitjana nacional.

 

L'acte ha comptat també amb l'assistència del director insular de Residus del consell de Mallorca, Antoni Serra, i de la segona tinenta de batle i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Inca, Rosa Maria Tarragó.