Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell de Mallorca i Unicef refermen el seu compromís de col·laboració per protegir els drets dels infants

Consell de Mallorca i Unicef refermen el seu compromís de col·laboració per protegir els drets dels infants

(23/11/2022)

La presidenta Catalina Cladera ha rebut avui en audiència al director executiu d’aquesta entitat a Espanya

La  presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada per la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, juntament amb el vicepresident primer de l'IMAS, jaume Tortella, la directora insular d’Infància i Família de l’IMAS, Maria Ángeles Fernández, i Mercedes del Pozo, presidenta d'Unicef Comitè Balears, ha rebut avui en audiència a Palau Reial al director executiu d’Unicef Espanya, José Maria Vera. 

Cladera ha refermat el compromís de continuar treballant per protegir i garantir el benestar dels infants i adolescents a Mallorca en tots els àmbits. Precisament enguany l’IMAS ha firmat un conveni de col·laboració amb Unicef per desenvolupar la iniciativa 'Ciutats Amigues de la Infància' i donar suport a la implantació dels plans locals d’infància i adolescència a tots els municipis de Mallorca a partir d’una tasca de sensibilització i acompanyament als ajuntaments a l’hora de dissenyar i implementar  polítiques dirigides al col·lectiu.

En el marc d’aquest acord, l’IMAS va organitzar aquest mes de juny una jornada amb responsables dels serveis socials municipals, i la participació de representants de diferents Consells Locals d'Infància de Mallorca, per assessorar i sensibilitzar els ajuntaments sobre la importància d’incorporar la perspectiva dels joves a les seves polítiques i garantir així els seus drets, posant especial atenció a la visibilització dels grups més vulnerables.

En aquest sentit, el passat dia 21 d’octubre es va constituir el Consell de la Infància i l’Adolescència de Mallorca integrat per 17 infants i joves d’entre 8 i 17 anys dels vuit Consells Locals d’Infància que hi ha actualment a l’illa i del de l’IMAS.  

Per altra banda, des de l’àrea d’Infància i Família es col·labora de manera molt activa des de fa anys amb les diferents iniciatives dutes a terme per Unicef per fomentar la participació activa dels més joves en les polítiques que els afecten. Així, a principis de mes, una representació del Consell de la Infància i l’Adolescència de l’IMAS va acudir al setè Encontre Estatal de Consells Locals de Participació organitzat per Unicef a Càceres, i el passat divendres tres representants més d'aquests òrgan traslladaren les peticions dels infants i joves del Consell de l’IMAS a l’XI Parlament Infantil que Unicef va organitzar a les Illes Balears.