Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell, Govern i Ecoembes inicien una campanya de conscienciació per incentivar el reciclatge d’envasos

Consell, Govern i Ecoembes inicien una campanya de conscienciació per incentivar el reciclatge d’envasos

(27/02/2015)

Sota el lema «Orgullosos de reciclar», la iniciativa es farà visible en els mitjans de comunicació durant aquest mes, amb l’objectiu de transmetre a la ciutadania la importància de la seva col·laboració en el triatge de residus i els beneficis que suposa pel medi ambient

El Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i Ecoembes ―l'organització que té cura del medi ambient a través del reciclatge i ecodisseny dels envasos domèstics a Espanya― han iniciat la campanya «Orgullosos de reciclar», amb l'objectiu de transmetre a la ciutadania la importància de col·laborar en el reciclat d'envasos i la protecció de l'entorn natural.

Aquesta campanya, que ha començat aquesta setmana, serà present durant el mes de març en els principals mitjans de comunicació de la comunitat, amb la intenció de mostrar a la població que el seu paper és clau en la construcció d'un futur sostenible.

D'aquesta manera, amb diferents imatges que mostren de què estan orgullosos els ciutadans: de la naturalesa en bon estat de conservació, dels paisatges, de les muntanyes, dels rius, etc., la iniciativa vol animar-los a continuar reciclant i, així, contribuir a mantenir l'entorn natural.

Segons les darreres dades d’Ecoembes, durant el 2013 els habitants de les Illes Baleares varen reciclar un total de 34.957 tones d'envasos, dipositant una mitjana de 14,5 quilos d'envasos lleugers (de plàstic, metall i brics) en el contenidor groc, i 29,9 quilos de cartó i paper en el blau, la qual cosa situa aquesta comunitat com una de les més conscienciades en la matèria.

A més, la població balear es la que menys errors comet a l'hora de reciclar. Prova d'això és que el percentatge d'impropis (residus dipositats incorrectament en el contenidor groc) registrat en el 2013 es va situar en un 25,3 %, xifra que està per davall de la mitjana nacional (30,7 %).

El reciclatge d'envasos suposa múltiples beneficis medioambientals, com evitar l'emissió de CO2 a l'atmosfera, estalviar aigua, estalviar energia i matèries primeres. També contribueix al desenvolupament de la societat amb la generació d'ocupació i teixit industrial. Només a Balears, gràcies a l'activitat d’Ecoembes, ja s'han creat més de 1.007 llocs de treball, dels quals 226 són ocupacions directes.