Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i Eroski firmen un conveni per continuar amb el programa Aprofita

Consell i Eroski firmen un conveni per continuar amb el programa Aprofita

(05/02/2016)

El president Miquel Ensenyat ha presidit l'acte de signatura d'una iniciativa que vol contribuir al benestar de les persones més desfavorides.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha presidit l'acte de signatura del conveni entre l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i el grup Eroski que han firmat la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, i el Director territorial del Grup Eroski de les Illes Balears, Alfredo Herráez.

 

D'acord amb aquest conveni, l'IMAS i el Grup Eroski es comprometen a continuar amb el programa Aprofita, posat en marxa el 2014 per al repartiment dels productes de la secció d’alimentació i frescs que hagin sobrepassat el límit de venda establert pel Grup Eroski, però que segueixen essent aptes per al consum.

 

Així, l'IMAS és l'administració encarregada de coordinar les entitats i els serveis socials municipals perquè aquests productes excedents arribin a aquelles famílies que ho necessitin.

 

En aquest sentit, ja el primer any de funcionament es va arribar a més de 4.000 famílies, és a dir, més de 20.000 persones se'n varen poder beneficiar. Una xifra que s'ha mantingut constant aquest dos anys, durant els quals s'han entregat més de 90.000 productes, destacant els 45.000 litres de lactis.

 

Des del Consell de Mallorca es valora molt positivament aquest programa, fruit de la col•laboració entre la iniciativa privada i la pública. Pel que fa al perfil dels beneficiaris, es tracta de persones amb problemes per cobrir les seves necessitats, amb prioritat les famílies amb infants.