Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i el Govern es comprometen a enllestir el traspàs del Castell d’Alaró enguany

El Consell i el Govern es comprometen a enllestir el traspàs del Castell d’Alaró enguany

(31/05/2022)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha remarcat l'avanç de la tramitació després de reunir-se al Ministeri de Cultura

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías s'ha reunit amb amb la responsable de la subdirecció general de gestió i coordinació dels béns culturals, Pilar Barrero i la subdirectora general adjunta de gestió i coordinació dels béns culturals, Maria Agundez, per agilitzar el procés que possibiliti el traspàs de titularitat del Castell d'Alaró. Garcías ha assenyalat que es preveu que aquest any es farà efectiu, concretament durant el darrer trimestre del 2022.

Garcías ha recordat la complexitat d'un procés que necessita la coordinació i col·laboració de diferents administracions, diferents departaments i diferents àrees. El Consell de Mallorca ha fet feina amb l'objectiu d'aconseguir la propietat del Castell d'Alaró des de fa anys. Durant aquesta legislatura s'ha accelerat el procés amb converses fructíferes amb el Ministeri de Cultura com la que ha tengut lloc a Madrid aquest dilluns, en l'avanç a la col·laboració de Delegació de Govern.

El traspàs afecta les construccions defensives, la murada i el que queda de la fortificació. La consellera de Territori ha recordat que aquest emblemàtic castell està ubicat a la serra de Tramuntana, considerada Patrimoni de la Humanitat, en la categoria de paisatge cultural i és un dels tres castells roquers de Mallorca que formen part de la Ruta de Castells del Pla Territorial.

També ha remarcat que per sol·licitar el traspàs de titularitat a l'Estat s'ha de demostrar que l'administració que es farà càrrec, en aquest cas el Consell de Mallorca, pot garantir econòmicament el seu manteniment. En aquest sentit, ha explicat que una vegada finalitzat el procés i després d'estudiar la situació serà el moment de demanar suport econòmic per part del Ministeri de Cultura.