Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Constituïda la comissió mixta entre Consell i Govern per al seguiment del traspàs de gestió del Museu de Mallorca

Constituïda la comissió mixta entre Consell i Govern per al seguiment del traspàs de gestió del Museu de Mallorca

(19/02/2019)

El vicepresident primer, Francesc Miralles i la consellera de Cultura del Govern, Fanny Tur han presidit aquest matí la primera trobada d’aquesta comissió, prevista dins la Llei de delegació de competències del Museu de Mallorca. Una trobada en la qual s’ha encomanat l’elaboració d’un informe sobre les necessitats inversores, a curt i mitjà termini, que té el museu per traslladar al Ministeri de Cultura, que és la institució encarregada de dur a terme les inversions.

A la reunió també han assistit la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, la directora general de Cultura, Joana Català i membres dels serveis tècnics de totes dues administracions.

 
“Assumim els reptes que té per endavant el Museu de Mallorca tant des d’un punt de vista d’inversions com també de millora de dotació de recursos i l’obertura del Museu a la ciutadania”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui ha destacat “la necessitat de treballar de manera coordinada les diferents institucions que hi estam implicades”.

 
Durant la trobada, celebrada aquest matí en instal·lacions del Museu de Mallorca, ja s’han avançat alguns dels punts més importants d’aquest informe de necessitats com és l’adequació del sistema de climatització del Museu, l’obertura de l’espai destinat a la col·lecció arqueològica i les inversions pendents a la secció etnològica del Museu de Muro.

 
La intenció de les àrees de cultura tant del Consell de Mallorca com del Govern de les Illes Balears és fer arribar aquest document amb peticions concretes al Ministeri de Cultura el més aviat possible amb una reunió a Madrid a la qual assistirien tant el vicepresident Francesc Miralles com la consellera de Cultura, Fanny Tur amb l’objectiu de seguir reivindicant les millores pendents.

 
"Tot i la transferència al Consell de Mallorca respecte de la gestió, el Govern de les Illes Balears segueix implicat en la gestió del personal del centre que continua sent competència seva”, ha exposat la consellera de Cultura, Fanny Tur, per a qui “el compromís és ben palès des que el 2017 vàrem aprovar dues noves places, un tècnic de grau mitjà i un ordenança, i en els pressupostos de 2019 hem aprovat dues places més, un altre tècnic de grau mitjà i un altre ordenança, per donar equip humà i tècnic al Museu de Muro que durant tota la seva història només ha comptat amb un ordenança. Ho fem en el context de l'aprovació de la Llei de Patrimoni Cultural Immaterial.  El traspàs preveu la creació de dues comissions mixtes i evidentment volem estar coordinats i fer un traspàs absolutament impecable”.

 
La delegació de les competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell de Mallorca va entrar en vigor el passat 3 de febrer, després de la publicació de la Llei 2/2109 en el BOIB número 15 i té efectes retroactius des de dia 1 de gener de 2019. El traspàs de gestió afecta el Museu de Mallorca, la Secció Etnològica de Muro, el Museu Monogràfic de Pol·lèntia i els magatzems de Son Tous i està dotada amb un pressupost de 445.133 euros. 

¿¿¿¿¿¿¿