Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Corcada Teatre estrena al Teatre Principal “Matar el monstre”, una obra per a públic familiar sobre les pors

Corcada Teatre estrena al Teatre Principal “Matar el monstre”, una obra per a públic familiar sobre les pors

(23/12/2016)

La companyia mallorquina Corcada Teatre estrenarà el proper 26 de desembre Matar el monstre, una obra de creació col·lectiva, especialment adreçada al públic familiar que parla de la por i de les pors en les seves més diverses i variades formes.

 

Interpretada per Maria Bauçà, Albert Mèlich, Mercè Sancho de la Jordana i Mon Joan Tiquat, que també és el responsable de l’espai sonor, aquest muntatge, el primer de Corcada Teatre per a públic familiar, compta amb l’escenografia vestuari de Xesca Salvà i l’escenificació de Joan Fullana.

 

La materialització d’aquesta proposta ha seguit un procés llarg i laboriós amb tres estacions per tastar la resposta del públic i anar millorant el muntatge. El passat octubre, a la Fira de Vilafranca, es va realitzar un taller interactiu amb el públic, una proposta que es va repetir el novembre a la Sala Petita del Teatre Principal amb el títol de Tens un monstre? i, finalment, es va poder veure a Sa Màniga de Cala Millor a principis de desembre.

 

El fruit de tot aquest treball és Matar el monstre, que, a més del 26 de desembre a les 18 hores, es podrà veure el 27 i el 28 a les 12 hores en sessió matinal.

 

Per Albert Mèlich, es tracta d’una obra que “no narra una història de forma convencional, sinó que remet a moltes històries i a moltes imatges i sensacions” però sempre amb el fil conductor de la por com a tema.

 

“Tracta de la por i de les pors, de les reals i de les imaginades, de les pors dels grans i dels petits”, assegura Maria Bauçà que, en cap cas vol adoctrinar “ni solucionar les pors de cada un, això que ho faci cada persona. No és una obra d’autoajuda”.

 

El resultat és una proposta on el públic juga un paper important, ja que no seu estàticament a una butaca, sinó que contribueix a desenvolupar l’obra.

 

Matar el monstre és la tercera de les coproduccions que el Teatre Principal va anunciar el passat estiu després de passar un procés de selecció. Les altres dues, ja estrenades, són Guium, de Toni-Lluís Reyes, i Ningú no va als aniversaris a l’estiu, de Lluki Portas.